vnete učke-kar naprej,že od rojstva
Že od rojstva,se pravi tri mesece ima naš fantek vnete učke,kar naprej mu teče rumen gnojček ven.Zdravnik mi daje samo kapljice in mazilo,ki stvar izboljša samo za tisti čes,dokler mu jih dajem,takoj ko preneham,smo spet na istem.
Kaj mi svetujete,kako se da to rešit,da nebomo šli čistit kanale,ki baje zeloo boli in je zelo hudo???
Moj starejši je imel isto. Stanje se je popravilo po drugem sondiranju, čiščenju sozevodov, prvega je imel pri dveh, drugega pri treh mesecih. Je pa bil še več kot leto zelo občutljiv, skoraj ob vsakem vetru so se mu vnele.
Čiščenje nič ne boli, problem je samo ta, da mu trdno primejo glavo, kar je za otroka neprijetno, poseg je hitro končan. V trenutku, ko so končali je jok prenehal, če bi bolelo, bi po moje tulil še naprej.Dobro da smo to dali skozi, ko še ni imel “spomina za zdravnike”.
Ojla,
tudi mi imamo to težavo, kaj prediranje opravijo tako tudi starejšemu?
Hčerkica je stara 3 leta in nekje sem slišala, da otroka uspavajo.
Mi nimamo stalno vnetja, je pa zelo pogosto, ob vsakem prepihu.
Pomagamo si z mastjo, masiranjem solzevodov. Ko gremo v bolnico, vedno rečejo, naj še malo počakamo, da bo minilo.
nam so poleg kapljic svetovali rahlo masiranje solzevodov.
Ne vem ali je pomagalo ali ne, vsekakor pa problema nismo imeli strašansko dolgo.
http://med.over.net/forum5/read.php?152,3407174
Poskusi izpirati iz poparka smetlike (zelišče dobiš v lekarni). Moj je imel tudi parkrat antibiotične kapljice, potem je bilo pa meni tega že malo dosti, ker je bil tudi še precej majhen in sem izbrskala, da ta zel zelo pomaga “učkam” (Aredhel, učke so nekaj za na kruh namazat).
Nekaj dni sem mu parkrat dnevno spirala – obvezno pa kupi sterilne gazice (čisto majhne, pakirana vsaka posebej, prav za take vrste uporabe), ne hecaj se s kako vato ali z navadno gazico. Mojemu je prvič pomagalo po enih treh dneh, ko sem pa vsakič naslednjič, ko sem opazila, da se učke gnojijo, takoj uporabila smetliko, je bilo pa ponavadi naslednji dan že dobro. Je pa imel do enega 7. meseca kar večkrat vnetje. Zdaj pa (trkam) je že dolgo mir.