Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija Vneta dlesen+bela lisa na njej

Vneta dlesen+bela lisa na njej

Pozdravljeni!

Spodaj desno se mi je med štirico in petico vnela dlesen. Najprej je bila nabrekla, rdeče barve, nato pa sem opazila dve beli lisi. Dlesen krvavi, jaz pa se na vse pretege trudim ohranjat dobro ustno higieno, kljub krvavitvi in pekoči bolečini. Najprej sem pomislila, da se mi je naredila afta, vendar pa sta ti dve beli lisi neizbočeni, oziroma se ju ne zatipa s prstom. Klicala sem svojega zobozdravnika, ki mi je dal datum za v ponedeljek, torej čez en teden, saj ima vse zasedeno. Otekline nimam, gnoj (zaenkrat) ne izteka, lisi pa se nahajata malo pod robom dlesni med štirico in petico. Prosim za kakšen nasvet. Usta spiram z žajbljem in propolisom. Moji zobje so sicer sanirani, je pa z njimi še veliko dela, vseeno pa redno obiskujem zobozdravnika.

Hvala za Vaš odgovor.

Lp, T.

Pozdravljeni,

Prek neta zelo tezko postavljam diagnozo. Lahko gre za aftozno ali herpeticno lezijo, lezijo gingive zaradi mehanske travme, ipd. Do obiska zobozdravnika vzdrzujte cimboljso higieno, lahko uporabite ustno vodo ( Gengigel ipd). Obstaja pa velika verjetnost, da bo lezija do obiska zobozdravnika ze sama izginila.

Srecno,

Nataša Prebil, dr.dent.med. Zobna ordinacija Prenadent tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si www.informacija.net/zobna-ordinacija

Pozdravljeni,

s slike ne morem razbrati za katero belo liso gre? Če je to lisa na sluznici ob zadnjih dveh kočnikih …ne razločim točno, je to verjetno afta. Zagotovo pa to ni rakava sprememba. Rakave spremembe ne nastanejo čez noč, ali v nekaj dneh, tednih, ampak navadno nastajajo dlje časa. Zakaj ne greste na pregled k svojemu zobozdravniku?

Srečno.

Nataša Prebil, dr.dent.med. Zobna ordinacija Prenadent tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si www.informacija.net/zobna-ordinacija

New Report

Close