vnet živec

Pozdravljeni,

včeraj sem bila pri zobozdravniku, ker me je močno bolel zob. Ugotovil je, da kariesa na zobu ni, da pa je vnet živec. Zob mi je odprl, namestil zdravilo in ga začasno zaprl. Za ponovno pregled me je naročil čez 7 tednov. Danes ponoči in zjutraj so bolečine še hujše. Zob me ne boli vseskozi ampak na trenutke v zobu čutim močne impulze, kot bi me strsla elektrika. Občutek je zares hudo boleč.
Ali menite, da bi morala ponovno k zobozdravniku ali pa je to normalno, ker je pač začelo delovati zdravilo?

Najlepša hvala za vaš prijazen nasvet!

Spoštovana Petra,

žal vam težko odgovorim, če je potek normalen, ker ne vem, kakšno zdravilo imate.
Splošen nasvet bo tak – če vas še ni nehalo boleti oz. če so bolečine hujše, potem le pojdite nazaj.

Pozdravljeni,

Hvala za vaš odgovor. Bolečine so bile tako hude. da sem še preden sem ga prebrala šla nazaj k zobozdravniku. Le-ta mi je odstranil, kar mi je v zob dal pri prvem pregledu in mi dal v zob neko zadevo, za katero je dejal, da mi bo omrtvila živce. Zob me je res čez tri ure nehal boleti. Danes zjutraj pa so me prebudile bolečine v sosednjem zobu. Če mi je zobozdravnik prej zdravil 6 bi to bila 4. Ali je mogoče, da bi se vnetje razširilo na sosednje zobe? Bolečina še ni tako huda kot je bila pri prvem zobu, vendar se bojim da se bo povečala. K zobozdravniku si pa tudi ne upam, da ne bi mislil da ga “zafrkavam”.

Spoštovana Petra,

vnetje se ne more razširiti na sosednje zobe, če je vzrok bolečinam vnetje živca.
Glede na to, da gre za vaše zobe, mislim, da nihče ne bo mislil, da ga zafrkavate. Saj ponavadi ne hodimo k zdravniku kar tako, za zabavo in krajši čas. Vi kar pogumno pojdite na ponovni pregled, če se težave ne bodo prenehale.

New Report

Close