Vmesna krvavitev
Spoštovani!
Pri 41 letih se nama je prvič zgodilo, da je počil kondom (15.2. zvečer), slabo uro po odnosu sem v paniki vzela 4 ttbl yarine, ki pa ji je rok uporabe pretekel pred dobrim letom. Nato sem zjutraj šla v lekarno po NorLevo in jo vzela po cca 13 urah od SO. Tako v lekarni kot tudi v priloženem navodilu povsod omenjajo verjetnost vmesne krvavitve v 5 dneh po tableti. Pri meni se krvavitev ni pojavila, cca 3 dni po NorLevo pa se je pojavila zoprna, dokaj ostro zbadajoča bolečina v predelu levega jajčnika, ki kar vztraja in napete ter močno občutljive dojke. Sicer imam cikluse vsa leta redne, na 28, zelo redko na 27 ali 29 dni, hormonske kontracepcije nikoli nisem uporabljala. V času “kritičnega” SO sem bila ravno nekje na sredini ciklusa (ZM 1.2.), vendar iz izkušenj sicer menim, da sem že bila kak dan po ovulaciji, nisem pa prepričana. Rodila sem 2x, s CR. Zanima me, ali je vmesna krvavitev nujna in ali je odsotna krvavitev znak, da tablete niso ustrezno delovale? Ponovna nosečnost bi bila hud problem iz zdravstvenih razlogov, zato si je res ne želiva 🙁