Vmesna krvavitev 3 mesece zapovrstjo
Pozdravljeni,
najprej nekaj podatkov o meni. Stara sem 25 let, pred letom in pol sem rodila. Po porodu sem imela eno leto tabletke cerazette zaradi dojenja, potem pa sem zaradi enomesečne krvavitve prešla na Yarino, ki sem jo brez težav jemala že pred nosečnostjo.
Sedaj pa moja težava. Do zdaj je bilo vedno tako, da sem v nedeljo vzela zadnjo tabletko, v četrtek pa se je pojavila krvavitev, ki je trajala 4-5 dni. Zdaj pa se mi že 3 mesece za povrstjo en teden pred pričakovano M (ko imam še 4 tabletke do konca) pojavi rahla krvavitev, ki potem kot rjavo-rdeč izcedek traja ves teden do predvidenega datuma M, ki se normalno začne v četrtek in traja 4-5 dni.
Gre pri meni za “normalen” pojav vmesnih krvavitev, ali me lahko skrbi, da tabletke ne “delujejo” in je zaščita zmanjšana? Prosim, za odgovor, ker me res živcirajo ti izcedki, ker je skoraj tako kot bi imela M 2 tedna skupaj.
Mi priporočate zamenjavo tabletk? Naj povem, da sem pred Yarino jemala že Diane 35, vendar sem se po njih zredila za 6 kg in jih ne bi več jemala.
Hvaal za odgovor in lep pozdrav.
Če ste Yarino pred 3 meseci šele pričeli jemati, gre najbrž le za začetne vmesne krvavitve v prvih nekaj mesecih. Možni so tudi drugi organski vzroki ali pa potrebujete malo močnejšo tabletko. Če v naslednjih nekaj mesecih ne bodo te krvavitve ponehale, pojdite na gin. pregled. Enako ravnajte, če boste ob krvavitvi opažali še druge težave