Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Otroci s posebnimi potrebami in dolgotrajno bolni otroci Vloga za povračilo cestne takse – odločba zavoda za šolstvo ni dovolj?

Vloga za povračilo cestne takse – odločba zavoda za šolstvo ni dovolj?

Podala sem vlogo za povračilo cestne takse, pa je bila zavrnjena. V odločbi je otrok opredeljen kot lažje gibalno oviran, težave na področju govora, miselne usmerjenosti…Imamo pa odločbo zavoda za šolstvo, druge ne.

Da je bila vloga zavrnjena, si razlagam pod tem ker moj otrok nima nekih dodatnih obravnav glede gibalnih težav in kot tak ne potrebuje stalne prevoze.

Ali prav razmišljam ali se je sploh smiselno pritožiti? Sicer ne vem, verjetno sem rok pritožbe že zamudila. Kaj če dam vlogo še enkrat, pa se potem pritožim? Me zaradi ponovne vloge lahko kaznujejo?

Sem pa bila malo presenečena nad zavrnitvijo, ker nisem zasledila kaj točno je lahko osnova pri otroku s p.p. da vlogi ugodijo.

Hvala za odgovor

Pogoj je, da ima otrok odločbo CSD-ja, s katero mu je priznan status otroka s PP in da prejema vsaj nižji dodatek. Odločba Zavoda za šolstvo o usmerjanju ne zadostuje, kot tudi ne zadostuje kot edina podlaga za pridobitev statusa otroka s PP. Otrok je sicer usmerjen in se prilagojeno izobražuje, nima pa statusa otroka s PP, tudi če je deklarian kot “trajno bolan in otrok z več motnjami”. Sem šla že 2 x skozi to.

Piki Miki*, a niste upravičeni do nižjega dodatka za nego??? Kot je meni znano, lažje gibalno ovirani, plus še dodatne težave bi lahko bile zadost, da prejemate nižjo nego…Hodite mogoče kam na fizioterapijo? Mogoče bi najprej poskusili še z vlogo za nego, potem pa je tudi cestnina povrnjena.

LP

Piki+,
za uvelajvlajnje povpračila cestnine, morate imetii odločbo o negi. Odločba o usmerjnju ni dovolj.

Bom pa komentirala še to:

Status otroka s pp prinaša tudi odločba o usmerjanju in ne samo določba o dodatku za nego. Je pa med njima velika razlika gled ena pravice, ki jih starši lahko uveljavljamo.

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Pozdravljeni!Lahko uveljavljam plačilo cestnine za nazaj?Pred časom sma uveljavljala oprostitev cestnine vsaj mesec prej ko sva šla reg. avto.Ker smo kupili večji avto pa potem po ccm-ju ni več ustrezalo.Zdaj pa kupujemo še dodatni avto in bi spet uveljavljali plačilo cestnine in me zanima če se da uveljavljat za nazaj.

Hvala

New Report

Close