Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? vitamini, antioksidanti – xango

vitamini, antioksidanti – xango

Pozdravljeni. Mama ima odkritega raka na prsih. V kratkem jo čaka operacija, obsevanja in kemoterapija.
Ker je že sedaj njen imunski sistem precej načet, so mi prijatelji priporočili, naj dnevno uživa Xango juice, ki naj bi bil sestavljen iz sadeža mangosteen in naj bi imel ogromno antioksidantov in ksantonov. Nekateri odsvetujejo jemanje antioksidantov in ksantonov med kemoterapijo, ker baje obnavlja ne samo zdrave, temveč tudi rakave celice in naj bi bil v tem primeru učinek kemoterapije zmanjšan. Informacije o tem soku so na strani http://www.xango-sok.si. Prosim, če ima kdo izkušnje na tem področju. Mogoče celo vi – mladi zdravnik.
Mami želimo pomagati in iščemo vse možne načine. Baje tudi v lekarni prodajajo sok v tetrapaku, ki naj bi pripomogel k okrepitvi telesa, pa ne vem imena (z okusom jagode, čokolade…). Cena za 2 dcl pride dobre 2 evra.
Kaj menite o vsem tem?

To je vse umetno.
izolirani vitamini, ki so sicer antioksidanti lahko delujo kot oksidanti; zato naj uziva samo vitamine v naravnem sadju in zelenjavi. Nic kupljenega. Pri kupljenih stvareh so povsod dodane tudi druge skodljive stvari.
Svetovna zdravstvena organizacija priporoca 5x na dan k drugi hrani tudi malo sadja ali zelenjave (npr. naraven jogurt s svezimi jagodami). Pa cetudi vidimo v kupljenem jogurtu komade jagod, uporabljajo tam umetne barve ipd. Zakon zahteva le nekaj malega v %, kar mora biti naravnega, da lahko napisejo na embalazo “naravno”, “bio” izraz pa tudi ni zasciten. To je vse nateg.
Prehrambna industrija je mnogo hujsa od farmacijske, zato, ker je podtalna. Medtem ko pri zdravilih bolj vemo v kaj se spuscamo.
Cimbolj naravno hrano in dovolj vode in cajev, pa zdrav nacin zivljenja, pozitivna naravnanost in ljubezen, to je vse kar ji bo pomagalo poleg kemoterapije. Verjamem, da jih je vec tako ozdravilo kot pa ce so poskusili vse mogoce.
V Sloveniji ni drugega uspesnega dopolnilnega zdravljenja.
lp

Jaz se ne strinjam, vemma na primer je čisto naravni prehranski napitek , brez dodatkov.

vpisem v iskalnik in dobim takoj naslove, kot so:
Revolucionarni naravni prehranski dodatek iz mangostina…
in še kup informacij iz tujine… Kar pride iz tujine je obvezno večkrat sevano, sicer ne gre v izvoz.

Sem si mislila, da se nobena rastlina ne imenuje “vemma”,
tako kot se solata imenuje solata in korompir imenuje krompir.

Sem poiskala tudi Xango: vsebuje E 211, to je Natriumbenzoat
ki lahko povzroči alergije, astmo in hiperaktivnost.

Tudi naravna juha, ki jo prodajajo v trgovini in kjer vidim v vrečki posušen korenček & Co, ima poleg tega še škodljive aditive: http://www.kamline.de/viewtopic.php?f=28&t=41&sid=81c16be76b97d67dc915a3064c0f68f5
Na domačem polju in v domačem vrtu lahko raste naravna hrana, če ne prinese veter s sabo gensko malipulativne snovi … Vse kar je predelano, ni vec naravno. Še od rdeče pese ni priporočljiv kupljen sok, je boljše skuhati peso in jo uživati kot prilogo pri glavnem obroku.
lp

sama sem tik pred magisterijem iz varne hrane in se popolnoma strinjam z drivo o vsem kar je napisala.sama ne bi mogla boljše…tudi pri kozmetiki je enako.2% naravnih snovi v kremi je dovolj da se na embalažo lahko napiše “naravna ali bio” kozmetika

tudi mi smo tekom svojega študija prešli na čimbolj naravno in domačo hrano.predvsem ko ti na predavanjih razlagajo zdravniki in nutricionisti kakšne svinjarije se vse dogajajo v prehrambeni industriji…
tako čimveč zelenjave in sadja kupujemo od okoliških kmetov ki jih poznamo,še po mleko hodimo h gospodu v naši vasi ki ima koze in dobimo vsak drugi dan sveže kozje mleko.ker tisto v tetrapakih je samo obarvana voda brez hranil in vitaminov…sploh pri sinu sem opazila ogromne spremembe…prej je bil zelo veliko bolan,letos pa samo kak lahek prehlad na sezono.predvsem kravje mleko zasluzuje organizem in ni priporočljiv če so otroci itak že prehlajeni.Kozje in ovčje ga pa ne in je priporočljivo. Najboljše bi naj bilo kobilje in osličje,ampak ga je zelo težko dobiti.na internetnih straneh pišejo o pozitivnih lastnostih kozjega in kobiljega mleka pri okrevanju z rakom.jaz ne bi tega trdila.Pač pa trdim da je celotna sprememba prehrane najpomembnejša pri izboljšanju in povrnitvi zdravja in ne dela čudeža samo npr. nek eksotičen sok ali izvleček,če je ostala prehrana in način življenja nezdrav…

New Report

Close