Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina visoka vročina

visoka vročina

Lep pozdrav.

Danes imam že tretji dan zelo visoko vročino (38 in več) in še kar nič ne kaže, da bi bilo manj. Bila sem tudi pri svojem osebnem zdravniku, ki mi je predpisal lekadol in sicer na vsakih 5 ur 1-2. Predpisal mi je tudi Ferrum, ker sem slabokrvna, in sicer 3 x 1. Imam tudi zelo močni ponavljajoče menstruacije, tako da je verjetno slabokrvnost zaradi njih. Tudi zdaj imam menstruacijo.
Zanima me, koliko časa bom še imela tako visoko vročino, in koliko časa bo trajalo, da se bom počutila bolje – brez vrtoglavic, zaspanosti… Seveda mi je predpisano tudi mirovanje, pa vendar, delam v pisarni, pa me zanima, ali bi vseeno lahko nadaljevala z delom. Delo ni fizično težko.
Naj še povem, da zdravnik ni ugotovil kakšne bolezni, izgleda da je prišlo do padca imunskega sistema ali podobno.
Kaj pravite, kaj lahko pričakujem od svojega telesa, kako bo to potekalo vnaprej.

Hvala za odgovor.

N.

Spoštovani!

Verjetno gre za kakšno virusno vnetje. Ko se dobro počutite, greste lahko v službo. Pri večji vročini je to včasih kar težko. Za slabokrvnost zadošča tudi po ena tableta železa, saj ga s tremi vejetno ne boste dobili nič kaj več, ker telo nis psosobno tako velikega vsrkavanja. Občasno kotrolirajte vrednosti hemoglobina, saj kaže, da vam močne menstruacije odnesejo več železa, kot ga lahko zaužijete in bo potrebno občasno jemanje tablet.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close