visoka dioptrija
Spoštovani,
že od malih nog (starost 10 let) imam dioptrijo in sicer sem kratkovidna. Začelo se je pri -0,5, trenutno pri devetindvajsetih imam že -7,25… V približno petih letih se mi dioptrija slabša za 1 na leto in se noče in noče ustaviti.
Imam mogoče malce neumno vprašanje: že kakšnih pet let imam hude težave z vratnimi vretenci, eno vretence imam že precej izbočeno, da deluje kot kakšna majhna grba. Bolečine se pojavijo in prenehajo, so ciklične, ob tem me boli vrat, prsni koš, glava, lasišče in roke…Nedolgo nazaj so stari mami diagnosticirali benigni tumor na hrbtenjači, v predelu med lopaticama. Sedaj me skrbi, da nimam jaz podobne težave. Ali obstaja kakšna povezava med morebitnim tumorjem na hrbtenjači v predelu vratnih vretenc in slabšanjem vida?
Upam, da nisem preveč zakomplicirala.
Hvala vnaprej in lep dan želim,
U
Spoštovani,
kratkovidnost je v redkih primerih povezana z različnimi drugimi spremembami na očeh in hkrati določenimi obolenji kosti, sklepov in drugih organov. Ta obolenja (sindromi) so največkrat pogostejša znotraj družin.
Glede vaših težav imam premalo podatkov, vendar glede na povedano pri vas ni povezave. Lep pozdrav