Sem 21 letna punca z normalno tezo in rednim gibanjem. Skoraj vsaki dan imam dobri 2 uri intenzivne telovadbe. Opazila sem, da kadar imam intervalni trening, se mi pri sprintih utrip dvigne 190-202, pri vajah za moc pa 160-175 in to tudi “zacutim” (teza v pljucih in glavi, skratka napor), kar je cisto logicno in normalno. Ko imam minuto pavze, utrip takoj pade.
Ko pa imam zmerni tek pa je moj utrip ves cas nad 180 in zmerno narasca do 196. Vendar ce ne bi videla teh stevilk, ne bi verjela, da so tako visoke, saj napora sploh ne cutim. Tecem lahko tudi 45min brez problema in moj utrip bo ves ta cas nad 180, vendar bi po obcutku rekla, da je nekje med 160 in 170.
Je to v redu in normalno, da je moj utrip tako visok ves ta cas?

Seveda to je čisto normalno. Srce se pač prilagaja naporu. Bolj pomembno je da ti po koncu napora hitro pade. Če te te stvari zanimajo poskusi narediti Harvard STEPTEST in spremljaj pulz me testom. Sicer je rezultat nenatančen ampak ti bo graf pulza prav to pojasnil.

https://en.wikipedia.org/wiki/Harvard_step_test

Mito Šinkovec http://www.telodrom.com Center Telodrom http://www.mito.si Mito stran https://www.facebook.com/Telodrom/ Faceebok

New Report

Close