viški vrtci
zdravo,
sicer je bilo že nekaj napisanega, a vseeno. Zanima me ali imate pozitivne izkušnje v katerem izmed viških vrtcev in seveda v katerem. Zanima me tudi kakšne so te izkušnje – dobra vzgojiteljica, program, okolje okoli vrtca, urejenost vrtca, prehrana…Skratka, kaj je uredu. Še najbolj me zanimajo vrtci blizu Vrhovc (recimo tisti na Vrhovcih, na Brdu – vendar se mi ta dva že na pogled zdita bolj stara, z bolj revnim igriščem okoli vrtca, morda na Grbini, v Rožni dolini, kaj pa tisti pod Rožnikom na travniku…).
Malo sem razočarana, ker o viških vrtcih, ki jih je baje ogromno, ne najdeš ničesar na internetu. Tako sploh ne vem kam naj se obrnem po informacije.
Hvala za vaše odgovore.
lep dan, nn
Pozdravljena!
Glede viških vrtcev je takole: mi smo bili v vrtcu na Vrhovcih pa smo po pol leta od tam tudi odšli. Katastrofa! Neurejen vrtec, vzgojiteljice (vsaj v naši skupini – za druge ne vem) katastrofa, okolica vrtca – katastrofa… Skratka odšli smo od tam ker smo bili zelo razočarani! Ti ne svetujem. Slišala pa se da je vrtec Rožnik (nasproti Azurja) zelo dober, pohvaljen je bil tudi vrtec Brdo! V obeh vrtcih je tudi lepo okolje…
Malo pojdi okrog in povprašaj, poglej…
lp
No zdaj bom pa še jaz nekaj napisala o viških vrtcih.
Naša hči je bila štiri leta v vrtcu Kozarje.
Prve tri leta je imela dve krasne vzgojiteljice. Vsi otroci so ju imeli radi. Tako eno kot drugo. Bili smo zelo zadovoljni, tako z vzgojiteljicami kot s samim programom. Po treh letih pa …….na vsem lepem so obe vzgojiteljice (še sami nista vedeli zakaj) premestili drugam. Čisto brez vzroka.
Vsi smo bili zgroženi. To je bilo maslo gospe Jolande, ki vodja tega vrtca. (ime sem zato napisala, ker je gospa Jolanda naredila veliko krivic tako otrokom kot staršem). Moram reč, da je bila zelo narazumevajoča in krivična do vzgojiteljic. Premestila je tiste vzgojiteljice, ki so dobro in strokovno delale, tiste katere so imeli otroci radi.
Tako, da je naša hči zadnje leto preden je odšla v šola, pristala pri vzgojiteljici, ki je imela zelo nizek prag strpnosti. Vsak dan je bil kakšen šok. Npr. :če otroci niso bili poslušni niso dobili jabolko za malico, ampak so mogli počakati do kosila (in to lačni). Si morete mislit. Pa še in še…
Ja te vzgojiteljice A…ne bom nikoli pozabila. Komaj smo čakali, da otroka izpišemo iz tega vrtca.
Upam, da je danes v Vrtcu Kozarje kaj bolje!
Najprej naj povem, da smo čakali eno leto, da smo se lahko vključili v enoto Brdo, no in septembra smo prišli na vrsto. Najprej smo se zelo bali kakšen bo odziv, na prejšnjo vzgojiteljico in vrtec je bil zelo navezan in kadar je bila odsotna je bil jok in stok. Naš junak (3,5) je strašno zadovoljen, veliko so zunaj na sprehodih, vzgojiteljica in pomočnica sta zelo prijazni in kažeta veliko samo iniciative za izboljšanje programa (izdelovanje različnih izdelkov in igračk, sodelovanje in druženje s starši). Fino je, ker je manjša enota vrtca in zato manj otrok..
Jaz pač nimam pripomb.
Lp,
Angela