Naša najmlajša (2,5 let) je včeraj ves dan tožila, da jo boli trebuh. Skoraj nič ni jedla, pila pa kot ponavadi. Tudi lulala in kakala je normalno. Ko pa sem jo šla zjutraj zbudit pa driska v plenici – smrdeča in obilna. Ne vem, kako je lahko spala v takem. Potem je bila dobre volje, ko sem jo peljala k babici. Tudi zajtrk je že pojedla – sicer ne kakšne velike količine – ampak glede na včeraj kar v redu.
Sem že malo gledala po iskalniku in prebrala o raznih virusih, kjer je prisotno bruhanje in driska. Zdaj imamo v hrani tudi bobi palčke in podobne slane stvari, veliko tekočine (bomo videli kako bomo uspešni pri Isostarju), kakšen košček čokolade, borovničev čaj pa mislim da ne bo ravno priljubljen – sicer pa tisto kar ji bo pasalo.
K zdravniku zaenkrat še ne bi hodila – dokler se drugače dobro počuti ne vidim potrebe.
Ali mi lahko kdo še kaj drugega svetuje. Zanima me pa tudi kakšni so znaki dehidracije (zaspanost in apatičnost?). Pa če mogoče kdo ve, kakšna je inkubacijska doba?

Pri nas je bila inkubacijska doba pri teh virozah z bruhanjem in drisko vedno 2 dni. Glede dehidracije – večkrat ko bruha ali driskavo kaka, bolj pozorno spremljaj koliko izloča in bolj intenzivno v majhnih količinah (bruhanje) dajaj piti. Zaspanost in apatičnost je eden od znakov, sicer pa vidiš tudi po slini, solzah…

A.

New Report

Close