Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija viroza – ponovna vročina

viroza – ponovna vročina

Pozdravljeni, dr. Tanč,

naša pediatrinja je na dopustu, prav tako med. sestra, v ZD imajo noro gužvo, tako da vas ponovno lepo prosim za nasvet.
Naš 20 mesečnik je v četrtek (23.1.) zakuhal čez 38, bil je močno nerazpoložen, neješč in komaj kaj je pil (zvečer, zjutraj in občasno ponoči se še dojiva, tako da je le dobil nekaj tekočine, plenice so bile polulane, malo, ampak vendarle). Calpol je zbil temperaturo, ko je popustil, pa je spet narasla čez 38. V soboto je ob še zmeraj visoki vročini začel kašljati in v nosu se mu je začel nabirati izcedek. Apetit se je rahlo izboljšal. Zvečer, po potrebi pa tudi čez dan in ponoči je dobival Calpol, nos pa smo redno izpirali s fiziološko. Včeraj (26.1.) je vročina padla, izcedka iz nosu je bilo več, pa tudi sluznica je očitno zelo nabrekla (komaj je dihal in jedel), zato smo mu poleg fiziološke začeli 3x dnevno dajati še Operil za otroke. Apetit je bil skoraj normalen. Danes zvečer je spet zakuhal na 38, nos popolnoma zabasan (gost izcedek ampak (zaenkrat) še ne zelen ali rumen), kašelj pa zelo zelo pogost, občasno sočen, proti koncu dneva pa vse bolj suh. Apetit čez dan še kar ok, proti večeru pa spet zelo slab.
Dihanje je zaenkrat v redu, mislim, da ga kašelj muči, ker mu iz nosu zateka nazaj. Skrbi me le, ker je ponovno zakuhal… Predvidevam, da se je stanje poslabšalo, ker sem ga peljala v varstvo k starim staršem (ni drugih otrok, le od vrat do vrat je zadihal ta mrzli zrak…), žal zaradi službe ni šlo drugače…
Kot sem napisala zgoraj, v ZD je grozna gneča in polno bacilov, ki jim ga ne želim po nepotrebnem izpostavljati. Pa vendar, mislite da bi bilo vseeno dobro, da bi bil pregledan? Že zaradi ponovne vročine, če ne drugega?

Najlepša hvala in lep pozdrav,
kanna

Pregled je potreben, ni mogoče izključiti zapleta, lahko pa gre tudi za takšen potek osnovne viroze.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Tudi sama tako mislim, vendar ga v ZD ne sprejmejo… Kot sem rekla, naše P in sestre ni, ostale imajo gužvo, uspela sem govoriti le s sestro po telefonu, ki zatrjuje, da je gotovo dobil nov infekt (od kod neki?) in da čakamo 2 dneva, če vročina ne pade, šele takrat na pregled. Naj izsilim kontrolo ali ga pač budno spremljam doma? Trenutno je brez vročine, vendar tudi brez apetita…
Hvala in lp,kanna

nova
Uredništvo priporoča

Razumem, enako pa stisko iz druge plati. ko imaš kar naprej polno čakalnico, pogledaš 40 naročenih in 20 nenaročenih, enostavno ne zmoreš več. Pojdite zgodaj zjutraj, da boste med prvimi, drugega vam ne znam svetovati.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close