Viroza ali kaj
Pozdravljeni. 6.10. Je bil mpj otrok(takrat star 6mes) drugic cepljen obvezno in prvic pnevmokok. Po tem je zbolel za šesto boleznijo. Po tem, torej po kakih petih dnevih ali tednu pa sem slisala kot bi.imel zamasen nos nekje globoko not. Predvsem ponoci, ob dojenju.in.vlečenju dude. To je trajalo.kaka.dva tedna. Nobenega izcedka ali vrocine. Edino hripav ke bil. Nato pred prazniko teklo iz nosu tri dni. Čistili smo s fiziolosko in aspiratorjem. Potem je bilo vredu kakih deset dni, zdaj pa vrocinq ze drugi dan 38,6, zbijam s svečkami. V nosku se spet slisi kot da je v notranjosti zabasan
Kako naj to cistim? Lahko gre za povecano zrelnico? Kot bi mal.smrcal se slisi. Pa tudi ko globlje vdihne kot bi se malo prebudil in ustrašil … Kot da mu sape zmanjka, to se mi zdi, dihq lahko normalno.
Čisite s fiziološko in aspirirajte. Čeprav se svetuje po 2. letu starosti, lahko vseeno pred spanjem uporabite Operil.
Dojenčki imajo oteženo čiščenje dihalnih poti, sami ne znajo, mi pa jih ne moremo tolikokrat dnevno očistiti, kot bi v resnici potrebovali.
Povečana žrelnica v tej starosti običajno ne povzroča teh težav.