Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Žalovanje in slovo Vikend za žalujoče – 13. in 14. aprila 2019

Vikend za žalujoče – 13. in 14. aprila 2019

Zavedamo se, da žalovanje po izgubi bližnje osebe zaradi samomoru zahteva od žalujočega veliko moči za preživetje te izgube. Veliko več, kot ob žalovanju zaradi drugih izgub.

Slovensko društvo hospic 13. in 14. aprila 2019 organizira Vikend za žalujoče

Pojavlja se še več vprašanj ZAKAJ, žalujoči začuti široko paleto čustev ob izgubi, med drugimi tudi sram. Naša družba še vedno pritiska z zahtevo po učinkovitosti in ne odobrava tistih, ki se sami umaknejo iz svojega življenja.
Svojci morajo vse te pritiske prenašati in redko po izgubi dobijo ustrezno podporo izven ožje družine. Zelo boli. Gre za travmo, ki ima lahko dolgotrajne posledice in pot iz bolečin je težka.

Pri oblikovanju podpornih programov za žalujoče smo opazili potrebo po podporni skupini, kamor so vključeni samo svojci po izgubi zaradi samomora bližnjih.
Zato smo pripravili vikend bivalno skupino oz. odmik, kjer boste žalujoči lahko vodeno predelovali svojo izgubo in dobili tudi podporo drugih žalujočih po izgubi bližnjega zaradi samomora z izmenjavo izkušenj.

Vikend za žalujoče se bo zgodil 13. in 14. aprila 2019.

Začenjamo v soboto zjutraj in zaključimo v nedeljo po kosilu. Lokacija je v Vrbju pri Žalcu v Savinjski dolini.

Želimo odmik v naravi, kjer se bomo lahko posvetili delu in bomo tam sami.Organizacija in vodenje programa s strani naših strokovnih delavcev in prostovoljcev je brezplačno.
Srečanje je namenjeno tudi druženju žalujočih in daje priložnost za medsebojno podporo, za izmenjavo izkušenj, zato vas bomo povezali tudi za prevoz, če boste tako želeli.

Cena za polni penzion na namestitvi plačate sami, računamo na ceno cca 30 eur. Več informacij ob prijavi.
Prijavite se lahko na Vaš link, ali pokličite za več informacij. Zagotavljamo zaupnost in diskretnost.

mag. Radmila Pavlovič Blatnik univ. dipl. psih
Vodja programa žalovanja odraslih, otrok in mladostnikov
051 419 558

Primerna tolažba je potrjujoča in pomirjujoča naklonjenost, kjer ne gojimo lažnega pričakovanja in upanja v hitro olajšanje. Tolažeče je, kar daje potrditev, prostor in dovoljenje.

Lep dan.