Vibrator
Sej štekam, sej nisi edina… 🙂 No, če gremo v podrobnosti, bi lahko težave z dezinfekcijo imeli tudi z nature/cyber skin izdelki, ki so tudi porozni, ni pa ftalatov notri… in čiščenje je še bolj zakomplicirano… no, sem imela tudi enga takega, nature skin, skor eno leto in spet, nisem imela problemov, pa tudi nisem uporabljala kondoma…
Dezinficiram jih pa pač zato ker včasih res dolgo časa stojijo v predalu in se lahko kaj nabere… sam zato…
Drgač pa se jih da čistit in dezinficirat, sej je malo morje cleanerjev naštetih tam…
Ftalati pa… ni nujno, da jih tvoj vsebuje.
Kot sem napisala, če te bi slučaaaaajno kaj peklo ali srbelo ali kaj podobnega, je za to skoraj 100% kriv ta jelly finish in seveda nehaj z uporabo… če se ne bo dogajalo nič sumljivega, potem pa kar veselo naprej… 🙂
Naša telesa se drugače odzivajo in včasih se najde kaka gospa, ki dobi reakcijo na gel, ki ga uporablja ginekolog, na drugi strani je pa folk, ki si tlači notri od kumar do ne vem česa še, pa je vse ok…
Upam, da bo vse ok tudi pri tebi! 🙂
Jaz ga mislim pred prvo uporabo očistit oz. dezinficirat kar z razkužilnim alkoholom, upam da je to OK?
Glede ftalatov pa sem prebrala, da jih ponavadi vsebujejo cenejši modeli kakih “XY” znamk. Moj vibrator je od firme Toy Joy, če ti to kaj pove? Izdelan je na Kitajskem. Za lubrikant pa piše da je izdelan v Nemčiji, ampak izgleda bolj nek “XY”…
Pa hvala ti za vse odgovore, res! 🙂
Hm, ne vem, jaz osebno kakega 100% alkohola ne bi dajala gor… bi vseeno uporabila nekaj kar je dermatološko preizkušeno, za vsak slučaj… ampak če boš potem fajn sprala, tut ok, najbrž… eni se spravljajo nad vibratorje s še bolj agresivnimi zadevami in čistili, tko da… najbrž je alkohol še najmanj škodljiv…
Ja, itak da poznam TJ vibratorje… mogoče bom ustrelila v prazno, sam… a je Pearly Plower? Če je ta, je kul, definitivno…
Lubrikant pa… megasol, lickit al pa aquaglide, sam to mi pade na pamet… če zaupaš znamko, bom bolj za zihr vedla… 🙂
Umila ga bom z razkužilnim alkoholom, ja. Potem pa še milo & voda.
Toy Joy Spinal Spinner imam, pomoje je bila cena nekje do 30€, iz jellya. Misliš da je ta neškodljiv, brez ftalatov? Precej smrdi.
Lubrikant se imenuje pa neki v stilu Glide For You al neki tazga, ga nimam pri roki trenutno… Made in Germany piše gor, taka bolj enobarvna embalaža je. Poznaš?
Hvala za vse informacije, obvladaš sceno! 🙂
Hehe, hvala hvala… 🙂 Se trudim… ja, vem ker je ta in tile res mal smrdijo… ampak verjem, v primerjavi z nekaterimi je ta vonj krasen! :)Mislim, da ne bi smelo bit problemov, pa tudi izdelava je že ful dodelana, tko da…kr veselo na delo! 😀 Sem mislila, da maš kak starejši model jelly vibratorjev – pri unih je bila možnost problemov večja, pri tem oz. podobnih, je dejansko fuuuuul majhna… razen če si res ful ful ful občutljiva…
Glide 4 you je pa super lubrikant, zagotavljam! Eden najboljših celo… ful pocen, ampak resnično dober! Tudi moja malenkost ga uporablja, tako da res, brez skrbi, ni nek čuden… 🙂 Pa ful mal se ga porabi, pa traja in traja… po moje ti bo všeč… mislim, nekak velja, da je durex oh in sploh, sam povečini folk raje kupi tega glide al pa lube 4 you (ko jih enkrat prepričam, da sploh probajo, hehe), ker je preprosto boljši…
Jenna, se ti sme kako vprašanje zastaviti tudi po ZS? K vidim, da imaš vse v malem prstu… no, skoraj vse 🙂
Danes sem sprobala Glide 4 you, pa je ful tak masten, ga dolgo časa nisem mogla sprati s sebe. Mislim, da ni na vodni osnovi. Kako ga ti spereš?
Polzaupljivka – ti kr! 🙂
Jolka – maš prav, glide 4 you je na silikonski osnovi… meni je tak pač bolj všeč, prav zato ker je masten in ker se ne vpija tako hitro… uporabim ga reeees malo, konica prsta varianta, umijem ga pa z milom in vodo… ga nikoli ne dam tolk, da bi res prav curilo, pač, lih da je…
Jaz sem ga dala preveč… Pa težko se izpere po uporabi. Saj verjetno ni škodljivo, če ostane noter? Je pa res masten, zelo polzi. 🙂
Neee, nej te ne bo strah… je pa ta lubrikant fajn, če imaš vodoodporen vibrator, pa se želiš mal poigrat v banji, al pa za seks v vodi, za analo… sam mal drugačen… 🙂 (in btw, bolj nevarni za kako reakcijo so tisti z vonjem/okusom, kot silikonski… pa še ena uporaba – pomaga če maš suho in razpokano kožo – preverjeno! :))
OK Jenna, mislim da sem izvedela vse kar me je zanimalo, še enkrat lepa hvala za vse informacije! Sedaj grem pa končno zares sprobat moj Toy Joy “Spinal Spinner”! 🙂
no,ko vas berem,pa bi vas vprašala,ker vidim da imate izkušnje s tem:-),tudi jaz bi si ga rada nabavila pa ne vem kje-kje se ga da kupit v Mariboru,oz.ali si ga lahko naročiš preko pošte,ali se že na kilpmeter vidi kaj je v paketu:-),ter seveda kakšnega bi priporočale.Hvala za pomoč:-))
MB – Venera Shop – Vetrinjska in Strossmayerjeva
_ Beate Uhse (ne vem kje)
Po internetu se da kupit v Veneri, pa še ful je takih internetnih prodajaln, sam ti vseen priporočam, da greš prej pogledat v trgovino – na slikcah včasih zadeva mal drgač zgleda kot v živo… lahko recimo smrdi (ane jolka? :))
Pakiranje je vedno diskretno, če je Venera piše V.S. recimo, tko da se res ne ve in ne vidi…
Najboljš so pa silikonski (Fun Factory definitivno, Playhouse,…), potem je pa le od tebe odvisno kako naj zgleda…
Jenna, sem ti poslala zs, ampak pod drugim nickom 😉
vibrator se ne kupuje zaradi fafanja – to bi en spolno zrel moški lahko vedu (ne brat dozorel, samo zrel 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.