Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Vermox- – doziranje

Vermox- – doziranje

Živjo Tanč!

Spet v nedeljo, ampak pri nas se očitno zoprne stvari dogajajo med vikendi… Pri hčerki sva z možem v petek zvečer opazila male bele glistice (saj se jim reče podančice?). Včeraj so nam na urgenci predpisali Vermox 100 mg. Zdaj sva pa v dilemi. Zdravnik ni glede doziranja rekel nič, v lekarni so na škatlo napisali 1 krat na dan eno tableto (kaj več je mož pozabil vprašati), v navodilih pa piše 1 tableto zdaj, eno čez 2 tedna in še eno čez 4 tedne. Kaj zdaj? Vermox smo iz istega razloga imeli že spomladi in takrat smo dajali tri dni zapored po eno tabletko, potem čez tri tedne pa spet tri dni zapored po eno. Zato me skrbi, če bo tole doziranje zadostovalo. Res pa ne vem, če smo tudi takrat imeli 100mg tablete.

Za vsako informacijo in nasvet glede doziranja vam bom zelo hvaležna.

Lepo nedeljo! Mateja

Vermox obstaja v obliki tablet (100 mg) in v obliki sirupa, ki ga sicer će dlje časa ni dobiti (5 ml=1 dozirna žlica vsebuje 100 mg učinkovine). TOrej vidite, da je doziranje enako, ne glede na starost oz. telesno težo.
Pri podančicah se svetuje 1 tableta (ali 1 dozirna žlica sirupa), nato pa ponoviti čez 2 do 4 tedne (ne čez 2 in še enkrat ćez 4 tedne).
Za vse ostale gliste pa 2x dnevno 1 tableta (ali 2×1 žlica) zaporedoma 3 dni in nato ponoviti po potrebi čez 2-4 tedne.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pozdravljeni,

sedaj sem pa res zmedena.
Dokazali smo podančice in dobili doziranje zdravila Vermox 2 tableti na dan 3 dni in čez 1 teden ponovitev.

Kot sem iz vašega maila razbrala, bi naj za podančice dali samo eno tableto? Jaz sem ji danes dala 2, upam, da ne bo nič narobe. Torej ji jutri tablet več ne dam?

Hvala za pomoč.

Navodilo za uporabo zdravila navaja, da je za podančice dovolj 1 tableta, ki jo ponovimo čez 10-14 dni. Vendar je res, da mnogi zdravimo tudi podančice s shemo 2×1 tableta dnevno 3 dni in ponovimo čez 10-14 dni (kolikor je poterbno, da se iz jačec izležejo gliste). Obe shemi sta primerni.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close