Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Vena?

Vena?

Pozdravljeni !

Pod levo pazduho se mi je vnela lojnica in tako so mi kirursko odstranili le to oz. naredili vrez (na zivo, brez injekcije, samo posprickali so s hladilnim gelom) in zarezali kaka 2 cm in scistili zadevo. Vse lepo in prav, ni me kaj mocno bolelo. No potem smo cez kak teden sli smucat in sedaj me je zacelo pod tole roko mocno boleti. Pravijo, da to ni od tega posega ,temvec da bi si naj pretegnila kito…??? Izgleda pa tako, da ko to roko dvignem je opazna izbokla zila-morda je to kita in ne zila???Ne vem….in tudi ko roko mocno iztegnem ali npr. hocem po kaj seci npr. na omaro s to roko, me mocno boli v predelu nad in podlaktnice-se posebej v predelu ko se nadlaktnica spusca v podlaktnico (notranja stran roke)

Kaj pravite vi, kaj bi le to lahko bilo?

Lp, Kora

Draga Kora!

Sodeč po opisu vaših težav, menim, da gre za vnetje tetive, ki je posledica prevelikega trenja zaradi preobremenitve; pogosto nastane pri stalno ponavljajočih gibih. Najpogosteje so prizadete tetive roke in zapestja. Težave, ki se pojavljajo so naslednje: bolečina, občutljivost, lahko oteklina in občasno omejena gibljivost mišice, povezane s prizadeto tetivo.
Zdravimo ga z nesteroidnimi antirevmatiki v obliki tablet, kapsul, svečk, oziroma mazil (na primer voltaren gel, olfen gel, agyle pena). Če se boste odločili za samopomoč in samozdravljenje (mazila so v prosti prodaji v lekarnah), si morate z desetminutno masažo vtreti mazilo trikrat dnevno na boleče predele.
Z ultrazvočnim zdravljenjem zdravijo fizioterapevti. Če je vnetje hudo in dolgotrajno ga zdravimo z injiciranjem zdravil v okolico tetive.
Težave navadno trajajo od enega do treh tednov.

Lepo vas pozdravljam.

Danica

New Report

Close