Imam velik problem.Upam da mi bo gdo lahko pomagal.Že vnaprej se vam zahvaljujem da bote vsaj poskušali.No pa se bom kar izpovedal.Problema nimam samo jaz pač pa mama problem jaz in punca ki sem jo spoznal pred kakima 2 mesecema in sem se resnično zaljubil vanjo.Vem da sem zaljublen kot še nisem bil nikoli saj mi je zaradi nje in njenega in mojega problema privabila na lica celo solze kar se mi ni še nikoli zgodilo.No pa gremo kar k problemu:poznama se torej že 2 meseca in zdi se mi da sem spoznal že zelo dosti njenih lastnosti.Zdi se mi da jo poznam že zelo dolgo.Priznal sem ji da jo ljubim in da bi rad bil z njo srečen.Tudi ona je rekla da bi rada bila z mano srečna.Vendar sem ji v očeh videl da je nekaj narobe in da jo nekaj muči.Zato sem jo prosil naj se mi zaupa.Povedala mi je da se njen bivši fant ni sprijaznil s tem da morata končat.Hodila sta 2 leti in ona je spoznala da ne more biti več z njim zato si je zaželela nove ljubezni in priznala mi je da sem ta nova ljubezen jaz.Vendar njen fant se ne more sprijaznit s tem zato se je zadeve lotil na najbolj nesramen način kak je možno.Zagrozil ji je da se bo ubil če ne bo več z njim.Ko mu je rekla da ji je vseeno in bi bila rada srečna z mano pa je celo poskušal in takrat je spoznala da misli resno.Jaz ji poskušam stati ob strani ter ji svetovati vendar ne najdem odgovora kako rešiti ta problem.Kaj naj storima.Ona je poskušala že vse.Povedala mu je da ni srečna z njim vendar on je tako egoističen saj misli le na svojo rit in mu ni mar za srečo drugih-samo da je srečen on.To se mi zdi tako nesramno od njega.S to punco sma sedaj oba nesrečna saj ne vema kaj storiti.Ker je bla tako nesrečna sem se ji celo odpovedal in ji rekel da naj bo z njim samo da se ne bo rabla odločat med nama.Ker je bila zelo zmedena ker ni vedela za kerega bi se odloćla.Zato je nisem mogel več gledati take ter sem ji rekel da naj bo z njim.Bilo je zelo hudo ko sem ji to povedal vendar me je poslušala in storila tako kot sem ji rekel.Vendar nisma zdržala dolgo saj sma že teden dni po tem ko sem ji rekel naj se mi odpove sma že teden dni zatem se zopet srečala in nisma mogla kaj da se ne objamema in poljubima.Še bol sma spoznala da se zares ljubima in da nama je usojeno biti skupaj vendar na tej poti še vedno leži velika ovira.Povedala mi je da ni tako močna da bi mu še enkrat povedala da ne more biti z njim saj se boji da bo zares storil neumnost in tega si nebi mogla oprostit celo živlenje.Zato se dobivama na samem naskrivaj vendar vem da bo to prišlo enkrat na dan in nama bo še bol hudo kot nama je že bilo.Zato prosim vse ki so bili v podobnih položajah da pomagajo.Prosim tudi za nasvet kakega strokovnjaka ki se spozna na te zadeve.Upam da boste našli odgovor saj ga jaz iščem že dolgo in ga ne najdem.Hvala za pomoč.

LP Sandi

hay, no men pa si mal drgač povedo!!! no, sajk je vse en!!

Stan!

Slovnica, slovnica!!!

Čigava lastnina pa je to “vaše” dekle? Vaša? Od bivšega fanta?

Situacijo lahko razreši le ona sama. Bivšemu naj enostavno pove:

– da je bilo lepo, dokler je trajalo, sedaj pa je nepreklicno konec
– da lahko naredi kar hoče, odločitve pa ne bo spremenila
– da ne bo imela nobenega občutkakrivde, če si bo karkoli naredil
– da bo pokvaril z norimi dejanji vse lepe spomine, zato ji bo s tem pomagal, da ga bo hitrje in temeljiteje pozabila

… in še bi lahko našteval. Enostavno – upreti se mora izsiljevanju bivšega, sicer bo šla njena samopodoba (samozavest) navzdol. Ona ni lastnina nikogar drugega, zato naj tega odnosa ne dovoli.

Sicer pa so te ORJAŠKE ljubezni “zelo dolgotrajne” – do prve(ga) naslednjega.

Tudi njen bivši bo nekoč dozorel – in se smejal sedanjim bedarijam. Glede na to, da je večina doživela ali preživeli kaj podobnega, bi moralo (ob vseh “obljubah” o samomorih) človeštvo že davno izumreti – v resnici pa nas je na svetu vedno več.

Vi pa, glavo pokonci. Če vas ima dekle resnično rada, potem – vso srečo. Če pa ji tole “izsiljevanje” prav pride kot izgovor zaradi strahu pred resno zvezo – potem pa malce počasneje (velja predvsem za vas).

Fant ima osebne težave ne sedaj gledat na slovnico. Stan jaz pa mislim, da bi se ta ta punca morala odločiti zate ali tvojega konkurenta. Če te ima res tako rada, kot pišeš me čudi, da se ni že odločila zate. Pišeš pa tudi, da zaradi tega oba trpita. Ne vem sicer zakaj. PREPROSTA REŠITEV: Če do konkurenta nič ne čuti, ga naj nemudoma pusti in nadaljuje s teboj. Če ne, pa jo pusti kar pri miru, razen, da ti paše tako – malo ti malo on.

LP

Veš, Stan, od vseh ljudi, ki so grozili s samomorom, če jih partner pusti, jih je to bolj malo res naredilo. Jaz pravzaprav ne poznam nobenega takega primera. Zato se mi zdi, da je čisto brez veze izgovarjati se na tega tipa in njegove grožnje. Če hočeta biti s punco skupaj, bodita. Prepričana sem, da bo mogoče še nekaj časa težil, potem bo pa odnehal. Nihče nima pravice izsiljevati ljubezni z grožnjami o samomoru, zato se s tem ne obremenjujta. Tudi če bi se zgodilo, da bi si res skušal kaj narediti, to ni vajin problem.
Vsi smo že kdaj bili v situaciji, ko smo morali prebroditi izgubo ljubezni in takrat nikomur ni lahko, vendar pa se zato vendarle nismo šli ubit.
Vsak konec pomeni obenem tudi nov začetek!

New Report

Close