večletne krvavitve iz črevesja
Pozdravljeni.
Že 15 let krvavim iz črevesja. Lahko med blatom, pred, po, vse troje ali pa samo izliv krvi brez blata. Odvajam trdo blato, v obliki kroglic (od velikosti frnikule do oreha), nekajkrat letno imam krvavo driskov, ki traja cca 1 teden. Vseskozi sem napihnjena – skupaj z vetrovi se izloča tudi krvava sluz. Nekajkrat letno imam tudi močne krče, ki pojenjajo le za nekaj minut – na urgenci dobim injekcijo proti bolečinam in domov.
Osebna zdravnica pravi, da ker je sveža kri se ne gre sekirati. Ultrazvok je pokazal odebeljene izrastke na debelem črevesju, in razlito tekočino v trebušni votlini. Kolonoskopija ni pokazala nič.
Moje delo je sedeče, sadja in zelenjave ne uživam (alergija), imam še luskavico in domnevno kandido (domači test).
Za celiakijo ne vem. Testirali so me na razne alergije (kar mi je bilo jasno tudi brez testov) in imam svašta. Včasih nisem prenesla niti nobenih dodatkov, barvil… Zdaj večinoma ja, ne smem vglavnem sadja, zelenjave in oreškov. Včasih se mi stanje poslabša po mleku, pa po svežem kruhu me tudi ščipa želodec.
Kako pa izgledajo preiskave za celiakijo? Greš lahko kot samoplačnik?
Hvala