Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina več težav

več težav

Zmeraj imam mrzle roke,še bolj pa noge-tudi poleti.Po drugi strani se pa močno potim pod pazduho, tudi ko me zebe.To je vse skupaj zelo naprijetno,mogoče imate kakšno rešitev-deodoranti ne pomagajo.
Druga neprijtna zadeva je,da se mi je pred več kot 1 letom nekako zaskočila ena stran spodnje čeljusti .Zdravnik mi je pokazal vaje z ustmi, ki pa ne pomagajo. Ta stran čeljusti se mi večkrat vname in me boli celo v ušesu. Tudi po celem grlu imam neprijeten občutek-kot da bi pila prah.
povejte mi prosim,kateri zdravnik bi mi lahko pomagal ,ali naj še naprej vstrajam samo privajah.
Za odgovor se vam zahvaljujem in vas lepo pozdravljam

Spoštovani!

Pri potenju gre verejtno za problem vegetativnga živčevja, ki reagira na stres, tako kot vi – pretirano. Mogoče bi si lahko pomagali z antidepresivom, če bo stanje res nevzdržno, drugače pa je na žalost na razpolago predvsem potrpljenje. Če ste bolj napete sorte, bi mogoče pomagale vaje za sproščanje, ki pa se jih je treba naučiti, kar pa tudi zahteva svoj čas.

Pri težavah s čeljustjo vam bo težko pomagal kdorkoli in boste najbrž še naprej pri vajah. Če bi se le odločili, pojdite k otorinolaringologu ali k čeljustnemu kirurgu.

Praksanje po žrelu je navadno znak kroničnega vnetja. Opustite kajenje, če kadite, poskrbite, da boste čim več dihali skozi nos in stalno vlažite zrak ter uživajte 1,5 litra tekočine nadan razdeljeno preko celega dneva. Mlačni napitki in grgranje različnih čajev (slez, žajbelj) bi mogoče pomagali. V kolikor ne bo napredka, bo mogoče vseeno treba na pregled k otorinolarinogologu.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close