več noči ni spanja

spoštovani!

Pišem vam v imenu svoje žene. V zadnjih dveh mesecih tudi po več noči skupaj ne spi. Podnevi je vse v redu, zvečer je zaspana, zaspati pa ne more. Srčni utrip se ji poveča na 100..120 utripov v minuti….
Bila sva večkrat pri zdravniku, ki je po pregledu (voda, kri ,ekg) ugotovil, da je po stresom. Predpisal ji je zdravila PRSEN. Po nekaj dneh je bilo boljše. Pred tednom dni se je spet začelo. Tri noči brez spanja. Šla sva k zdravniku. Tokrat ji je predpisal LEXAURIN. Eno noč je spala, sedaj pa spet dve noči nič.
Prečitala je veliko knjig o sproščanju, stresu… Jaz mislim, da preveč in ji to že škodi. Prav tako se trudi, da bi bila čimbolj fizično aktivna. Kave že dalj časa ne pije več. Tudi sprememba okolja ne pomaga kaj dosti, saj so se na dopustu pojavljale iste težave.

Za odgovor se vam zahvaljujem!

Spoštovani Simon!
Za nespečnost je lahko več vzrokov od najbolj banalnih telesnih do stanj, ki so uvod v prave duševne bolezni. Pomirjevala, ki jih je jemala vaša soproga, ne odpravljajo vzroka, tega pa bo treba poiskati. Verjetno bo potrebna obsežna laboratorijska in klinična preiskava. Če je stresno stanje očitno in otipljivo ga poskušajte odpraviti ali omiliti. Vse preveč je neznank v vašem zapisu, če je žena v obdobju mene, je to lahko običajen spremljevalni pojav in ga odpravi hormonska terapija. Vsekakor morate vztrajati, da se vzroki nespečnosti nedvomno ugotovijo. Verjetno bo šlo to na ta način, da se bodo izključevali posamezni najverjetnejši vzroki in bo končno preostal dejanski.

Tudi sama v zadnjih mesecih nisem mogla spati srčni utrip je bil močan.Kadar je bilo prehudo sem vzela 1/4 navadnega aspirina da sem se umirila in kot sem sama rekla”sprostila mišice oz.telo”Preko dneva sem vsa zabuhla v oči ,nejevoljna in sovražno razpoložena do vseh premišljala kaj bi bilo.Niti enkrat mi ni prišlo na misel,da bi obiskala zdravnika.Iskala sem vzrok.Našla sem ga ko sem se spomnila,da so bile vmes neke noči ko sem hitro zaspala in dobro spala.Razmišljanje me je pripeljalo do tega, da nisem spala zaradi pretirane vročine(tudi ponoči) ,srce mi je delalo hitreje prav zaradi tega ker sem že vnaprej vedela, da ne bom zaspala in kaj bo jutri……Sedaj,ko se je malce ohladilo,zaspim in spim laže oz.dobro.Morda je prav to vzrok tudi pri vaši ženi-previsoke nočne temperature.K zdravniku pa bi pravgotovo šla v primeru,da se bi oz.bo nadaljevalo tudi ob hladnih nočeh.

New Report

Close