Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina vaše mnenje?

vaše mnenje?

Spoštovani!

Loteva se me cel kup težav in posledično negotovost;
zdravim se zaradi hashimota in jemljem 150 ug Eltroxina. Poleg tega imam sindrom funkcionalne androgenizacije in sem tudi na Aldactonu.

Približno leto dni se me lotevajo vrtoglavice (tudi v preteklosti so se me – cca 10, 15 let po malem, vendar pa sem sedaj cca. 2 leti imela mir), otorinolaringolog je dejal, da to ni povezano z organom za ravnotežje.

Poleg tega imam izrastke na vratnem delu hrbtenice in ukrivljeno (?) hrbtenico v ledvenem delu. Mravljinčenje v rokah in nogah ter včasih ličnicah sem pripisovala hrbtenici. Zgodi se, da imam v (ponavadi desni) roki in levi nogi (okrog kolena) občutek nemoči. Ponavadi mi je pomagala manualna terapija. Vrtoglavice sicer niso tako pogoste, vendar pa sem že cca. 3 mesece omotična, imam tinitus in pri hoji sem nekaj časa imela občutek, da plavam. Občasno sem se zelo ustrašila in seveda je vsemu skupaj sledil še panični napad (3x je bilo zelo hudo, sedaj napade nekako obvladujem in se ne pojavljajo) Zaradi vsega skupaj mi je zdravnica predlagala AD in pred dobrima 2 tednoma sem pričela jemati Paroxat. Zdi se mi, da je malo bolje, vendar pa me vremenske spremembe močno vržejo – že 2 dni sem ponovno omotična. Danes se mi je tako zavrtelo, da sem mislila, da sem za delček sekunde izgubila zavest. Potem je bilo vse OK.

Bojim se, da imam multiplo sklerozo. Kaj menite vi oz. kaj bi mi predlagali. Že naprej hvala za odgovor.

Spoštovani!

Nadaljujte s paroxatom, ga po potrebi zvišajte na dve ali celo tri tablete denvno, če v treh tednih ne bo bistvenga izobljšanja. Kaže na generalizirano anksiozno ali panično mmotnjo. Zdravljenje bo potrebno zelo dolgo, a računam na uspeh.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close