Varstvo
Prijatelji imajo varusko, ki pride na njihov dom zjutraj preden gredo v sluzbo in ostane dokler se ne vrnejo. V tem casu pazi na 2 letno puncko, pospravi po stanovanju, gre z njo na sprehod in spotoma se v trgovino in skuha kosilo za tamalo. Vcasih jim se kaj polika. Dogovorili so se za mesecno placilo, okrog 60.000 sit.
Upam, da ti je kaj v pomoc.
Lp, Zala
Pri nas v Kranju 8 urno varstvo otroka + kuhanje otroku,stane 40 000sit.So tudi nekatere ki iscejo 50 000sit,samo so taksne bolj redke.
Od Prijateljice znanka varuje otroka v Lj in se skuha za celo druzino.Dobi mesecno placo 70 000sit in temu pravi da ZELO DOBRO zasluzi(druzina je, pravi, “premozna”)
Tudi moja prijateljica varuje otrocka (tujci,diplomate) in dobi 60 000 za 6h brez potnih stroskov,pa potuje 30 min v eni smeri.
Jst sem lansko leto, ko sem pavzirala celo leto vahtala punčo staro 2 leti, 5 dni v tednu, brez praznikov in vikednov, 8-9 ur na dan pa sem včasih še kakšne malenkosti postorila pri njih doma, ko je spala ali šla v trgovino in sem dobila na začetku prva 2 meseca 80.000sit, potem pa, ko so videli, da sem zanesljiva in pridna, so mi pa dajali čez 100.000sit, kar se mi je zdelo edino pravilno, kajti to delo ni ravno lahko, ker moraš res skoz gledat na otroka, včasih še na stranišče ne moreš, ne moreš zraven telefonirat ali se učit ali kaj podobnega, skratka to je resno delo in tisti, ki ga bo resno opravljal, verjetno pričakuje tudi resno plačilo.