Najdi forum

Tudi o tem..ŽAL razmišljam, vse bolj pogosto in vse bolj intenzivno…..mah…sranje vse skupaj ( oprostite izrazu ), nisem si mislila, da bom kdaj o tem ..( o varanju in o ločitvi ) sploh razmišljala….sprašujem pa se tudi….čemu potem ves trud toliko let? Za koga? zase? ma ja!

P.

Jaz še vedno vztrajam pri tem, da varanje nikoli ni prava rešitev. V tvojem primeru se mi zdi, da te mož očitno nima več rad. Če ti ne nakloni niti trenutka svojega časa, če mu je ljubša televizija kot tvoja bližina, nimaš s takim človekom kaj več delati. Predlagam ti, da se poskusiš še zadnjič resno pogovoriti z njim, če se spet ne bo odzval, pa je zate najbolje da si najdeš nekoga, ki te bo imel rad in mu ne boš samo gospodinjska pomočnica. Vseeno se mi zdi bolje da se ločiš sedaj, kot pa da bi do starosti vztrajala v mrtvem zakonu.

Ej, ne no zdej tko. Prišla si v takšno situacijo. Je bi ga (da ne bo kdo reku, da grdo govorim, ker je to naslov filma). Bodi vesela, da si še vedno mlada, da si zadovoljna s svojim videzom in da že imaš simpatijo. Od tod gradiš prihdonost po svoji meri naprej. Si predstavljaš, da bi si točno to vpršanje postavila šele tam, pri osemdesetih. Zdej pa lahko še kaj narediš.

No, tako pa spet ni treba. Itak gre vse v rok življenja. In mož, praviš, je le dober človek. Pa tudi skozi spolnost ne treba vsega gledati. To je pač ena od naših potreb, navezuje se pa še na druge: da si želiš biti opažena, biti zaželjena, občutiti strast, kri v svojih žilah….
Veš, včasih je res potrebno razum pustiti na strani. Kot praviš, se ti do zdaj to še ni zgodilo. Če čutiš, da ti ne da miru, stori to! Ne kot maščevanje za večere ko mež sedi pred TV, enostavno zase, da spet enkrat občutiš noro strast, ki dobesedno jemlje tla pod nogami. In potem boš vedela – je bila napaka ali ne. In potem boš razmišljala naprej. Če pa ne boš storila, ne boš nikoli zagotovo vedela….

Hej pikica, moje skromno mnenje:
Prvič, ne poslušat raznih moralistov, niti okrog sebe, niti na tem forumu, niti nikjer. Eden glavnih vzrokov dandanašnje zafrustrirane podobe spolnih, družinskih in še kakšnih odnosov na Slovenskem so ravno brezkompromisni moralisti, ki nas prepričujejo v edino zveličavno resnico in nam hočejo vsiliti svojo moralo, ki je edina najboljša in pravilna. Samo poglej, kako so se te stvari spreminjale v zadnjih desetletjih, vsaj kar se tiče odnosa med moškimi in ženskami. Na žalost ste ženske običajno pokasirale hujšo dozo. Nekoč in danes so obstajala dvojna merila in če je ženska skočila čez plot, je bila kurba (preberi nekaj zgornjih postov), če pa moški, je bil pa frajer – češ kolk jih je že…

Če bi v tem trenutku pokukali v 100.000 slovenskih družin, bi dobili ravno toliko različnih načinov življenja v teh družinah. Nekateri se imajo radi, drugi se tepejo, tretji se varajo, četrti hočejo 10 otrok, peti otroke sovražijo, šesti….. Najslabše se je zgledovat po drugih in primerjat svoj odnos s kakim drugim. Preprosto zato, ker smo ljudje unikatni in ker so tudi odnosi med nami unikatni. Z enim človekom lahko živiš na en način, z drugim pa čisto drugače. Zato je najpomembnejše, da prisluhneš SEBI. Človek je edino sam sebi lahko merilo, pa naj se sliši še tako egoistično. Še posebej danes, ko so pojmi kot so poštenje, morala, etika, pravičnost, itd. precej relativna stvar in močno prilagojeni trenutnemu duhu časa. A je npr. moralno in pošteno zatirat v sebi občutke, ki te grizejo leta in leta, ker jih žrtvuješ v imenu nekega ohranjanja odnosa z nekom, ki mu v bistvu niti ne pomeniš kaj dosti. A so leta psihičnega in fizičnega odrekanja nečemu zaradi takega odnosa bolj poštena in moralna od triurnega skoka čez plot? Še Marx je rekel, da knjige in kruh kradit ni greh. Ne da kradeš hrano, če jo je dovolj, temveč takrat ko si res lačen ali sestradan.

Mislim, da so že zdavnaj dokazali, da smo ljudje poligamna bitja. Po domače povedano to pomeni, da imamo lahko radi več ljudi, da jih tudi v bistvu rabimo. Največkrat se nam to kaže v skritih fantazijah, ker pač ne moremo seksat vsevprek od službe do družbe. To nam preprečuje naša trenutna kultura, ki je pač posledica zgodovine, cerkve, države, zakonov… Mnoge kulture niso tako omejene in tam se seksa sto na uro, brez kakšnih posebnih zavor in moraliziranja. Ampak želimo pa si z mnogimi drugimi in kdor to sebi ne prizna, se mu lahko samo frustracije nabirajo. Takrat (v mislih) običajno tudi ločimo seks od večne zvestobe in ljubezni in s svojim namišljenim partnerjem(ico) počnemo, kar hočemo. Žalostno je seveda to, da si upamo to početi samo v mislih.

Zato draga Pikica, se lepo vsedi, malce razmisli, kaj ti v življenju paše in se potem odloči za katerokoli možnost. Si pač v klasičnem dvomu med lastnimi željami in potrebami in privzgojeno moralo, kaj se sme in kaj ne, kaj je lepo in kaj ne, kaj je greh in kaj ne. Izhod iz tega dvoma je vedno težak in posledice so na eni in drugi strani. Nekdo bo pač trpel, ali ti ali on. Ti sedaj trpiš, on bo pa potem, ker mu verjetno nič ne bo jasno. Odloči se, kaj ti je ljubše. Če hočeš biti zvesta, ti bo prej ali slej film počil, če si boš privoščila en dober seks s sosedom ali poštarjem (he, he), te bo morda pekla vest, da si naredila nevemkaj…. Če se kaj spoznam na moško pamet, bi rekel, da se tvoj dečko ne bo ravno spremenil za 180 stopinj. Zato bi jaz v tvojem primeru mirne duše glasoval za poštarja al pa še rajši kakega učitelja fitnesa.

Miškolin, tole si pa noro dobro povedal!

No, jest bi samo tole pripomnila; narobe ste razumeli. Sem proti varanju. To itak. Ampak, če je v njenem zakonu vse tako grozno bad, naj se loči oz. pove možu, da naj se spremeni ali pa bo šla z drugim. To, da je mož totalno zaspal in mu je highlight dneva gledanje TV-ja je čist mim. Ampak najbrž si s tem ne zasluži, da ga žena prevara. Poskušajta uskladiti želje, zapelji ga ti! Če je pa tak bednik, da ga iz njegove otopelosti nič več ne zdrami, ga pa pošlji v k…. in začni živeti svoje življenje, poskušaj najti ustreznega partnerja ali pa si privošči nekaj časa sama s sabo. Samo varati ne. A zato sem moralistka, ker tako razmišljam?? Ne vem, ne vem. Potem ste vsi ostali amoralni, ali kaj?

Pikica, ja, lahko da so se zadeve zasukale. Kar razmišljam pa je to, da si upala, da boš dobila potrditev za svojo željo. Ena od zgornjih je omenila, da se imej fajn itd. pa si bila vesela njenega odziva.
Torej? Hja, ne se jezit, če nisi dobila spodbude. Pač ne gledamo vsi na enak način.
Da bi pa zaslužila kake žalitve, tu pač nisem na strani Vere. In to je bilo itak neumesno.

Mah ja, saj vem, in to je samo še dodatni dokaz, da sem zmešana v tej situaciji ko kokoška, in da se ne znajdem čist v redu…

P.

> Ja, moj je predlagal kombinacijo PAR:PAR……

…to poves sele zdaj. Potem mu ti brez zadrzkov predlagas kombinacijo ti, tvoj prijatelj, njegova zena in on. Pa bo volk sit, koza cela in swing v hisi…

Tommy

kap, plask ,plask , bravo !!!!!
Pikica imaš tudi mojo podrško . Bravo miškolin – mišon – hahahaha

Pikica, te štekam. Ma verjetno te je zmedlo še kaj drugega, ne samo to, da ne veš kaj bi. Morda pa ti je postalo sedaj bolj jasno, kaj pa bi. Kokoške najdejo zrno… in boš nekaj našla tudi ti. Po mojem, glede na to, da sta se o podobni zadevi z možem že pogovarjala, bodi totalno iskrena do njega in mu povej, da te ma, da bi ga prevarala. Morda se bo pa zbudil. Če se ne bo, ti bo tudi to kaj povedalo.

Vera. Ne vem, če veš, da se tu ne žalimo. Glede na nick, bi rekla, da si nova. Mah?
Me pa zanima zakaj si tako odreagirala. Res. Ker očitno imaš kako posebno naravnanost do napačnega interpretiranja prostitucije.
No, preberi se še to:
“Prostitucija = vlačuganje, blodništvo, t.j. prodajanje lastnega telesa v spolne namene, navadno kot poklic… “

Prostitucija I. klase, pa ni opisana.

Ma ne, Maca, ne mislim, da je gonjenje druga beseda za varanje.

Sej lahko nimaš partnerja, pa se “goniš” okrog, pa to ni varanje.
Ali prevaraš partnerja, pa si v situaciji, da do njega ne čutiš nič več, tistega, s katerim varaš, pa ljubiš. Pa ne bi temu rekel gonjenje.

Sicer pa edino to ne štekam pri vsemu skupaj, zakaj vztraja v zvezi.

Tebi pa….obilo užitkov.

Je, boljši nick je.

A si mogoče razmišljala, da bi mu pokazala to tvojo objavljeno temo in vse naše poste nanjo ?

Kako bi reagiral?

No, ta nasvet mi je pa najljubši od vseh.

Če ne trzne ne na pogovor, ne na zapeljevanje, ne na grožnje s prevaro, potem je res najbolje, da ga pošlje u k….

Ja, ma to sem pisal samo v stanjih velikega pomanjkanja, ko se mi je zdelo, da mi kar črke na ekranu utripajo od hudega…

Sašo,

to se tudi jaz sprašujem…vedno bolj in bolj….., verjetno zaradi tega, ker imam še vedno upanje, da se bo spremenil, ker spomini za nazaj so izredno lepi in morda zaradi tega, ker vem, da je sposoben nuditi več kot pa trenutno daje, samo problem je v tem, da se ne morem več samo jaz truditi in skakati okoli njega, zakaj ne bi on pokazal malo volje, da bi se vse skupaj malo spremenilo? Verjetno mu pa ni do tega, al pa so njegova čustva usmerjena kam drugam?

Pikica

uh, o tem pa res nisem razmišljala, priznam, čeprav, ni slaba ideja, ni , res ni!

Kako bi reagiral? Če priznam, nimam pojma..če pomislim, se lahko zgodi, da mu bo ravno do kosova in nazaj, al pa se bo končno zdramil!

Ne vem…..premisšljujem o tem, ali naj to storim?
Sašo in ostali…kaj pravite?

Pikica

Pikica !

Poglej na temo Poroka, ko je Irena pokazala zadevo partnerju, pa se je ta oglasil na forume. Bolj klavrno se je končalo, samo, Irena vsekakor bolj ve sedaj pri čem je. Mogoče je včasih tako težko spregovorit.

Povej mu, razloži mu, da te zadeva muci. Nato mu to pokaži.
Bolj bo pošteno, zate in zanj. Bo vedel, da te zadeva skrbi.

In če ne trzne, boš tudi ti dobila najboljši možni odgovor, na vprašanje, ki si ga zastavila na začetku, oziroma zeleno luč, da ga pošlješ tja, odakle smo svi jednom izašli.

Vso srečo ti želim.

New Report

Close