Varanje
Maca: Če si res tako načelna kot praviš da si, bi bilo pa zelo lepo, če bi se držala načela:
NIKOLI ne reci NIKOLI……, !!
Sam namreč dobro vem, ( leta izkušenj pač ) , da prej ali slej v zakonu pride do teh preizkušenj, eni se z njimi soočijo preje eni pa kasneje, Piki pa vseeno predlagam in polagam roko na srce, da naj o zadevi vseeno dobro premisli, kaj in kako bo naredila, in da naj vso strast vseeno še enkrat poizkuša usmeriti v svojega moža, navsezadnje je tudi on samo moški, ki se ga da lepo obrniti okoli prsta, nasmešek, prijaznost, nežen dotik, zapeljevanje, povabilo na večerjo, pa se tam prikaži v seksi oblekici, al pa, praviš da so otroci že veliki….., pojdita za cel vikend in se posvetita drug drugemu….najprej to, in če še vse to ne bo zaleglo, potem šele začni razmišljati o tem drugem moškem. Navsezadnje si pa samo ženska, ki si verjetno želi topline in dobrega seksa…..
Korel
Zame pa preveč dolgočasno:))
Nisem se še oglasila na to temo..kaj pa vem….moje mnenje je…najprej reši problem doma…., če pa ga ne boš mogla rešit…glej pod Korel…..sem hotla isto napisat…potem pa punca….daj si duškaaaaaaaaaaaaaa, in uživaj…predvsem pa brez NAČEL!!!!!!!
Le enkrat se živi
Sandra S.
p.s: najprej razčisti doma
Draga Pika,
to bo na vekomaj veke odprto vrašanje. Seveda se odpirajo na to temo vprašanja, ki so dorečena lahko samo v določeni osebi ali paru. Za nekoga je to neka svoboda (kakršna koli), za drugega je krivoverstvo. Vsak ima pravico do lastne izbire. Menim, da so te zadeve povsem osebno obarvane, morda pogojene tudi z vzgojo, navadami in še čim…..
Sam sem imel podobne iskušnje, pa ti tu kljub temu ne morem svetovati rešitve. Vendar pa bi svet turoben brez tistih simpatij, ki nas gonijo okoli, nas vzemirijo nas napolnijo s pričakovanji, pozornostjo? Tikaj smo se že pogovarjali o podobni temi in se mi znova vsiljuje vprašanje ali je samo sex varanje, ali ni varanje ze veliko prej. Ali ni sex samo končna potrditev tistega kar si dva samo želita. Varjane partnerja ali varaš samega sebe, ko potlačiš vse v sebi za vedno…. Da ne bo pomote ne nagovarjam na nič, samo razmišljam.
Odgovor (koliko in do konca ali ne) moraš najti v svoji osebi in osebi tistega, ki ti je všeč.
Hubert
Živjo maca!
Pod tole sporočilo bi se lahko tudi jaz podpisala. Točno tako razmišljam: jaz sem v vezi 100%, če nekaj začne škripati in se ne da popraviti raje končam razmerje, kot pa da bi ga krpala z varanjem. Zato lahko rečem, da nikoli ne bi varala. Enako pričakujem tudi od partnerja.
Pa da ne bo kdo rekel da sem zagotovo samska, ker tako razmišljam – s fantom sva skupaj skoraj 9 let. Res še nimam otrok in nisem poročena, ampak po devetih letih si človek vseeno izoblikuje neko mnenje. In meni se zdi, da če kdo vara, v njegovi zvezi zagotovo nekaj ni v redu. Če najdeš pravo ljubezen ti varanje ni potrebno.
Meni se pa najlažje zdi (v nasprotju s tem, ko ste rekli, da si zadaš par načel in po njih živiš) to, da ko zagusti, enostavno greš in prevaraš svojega partnerja. In si dvigneš samozavest. Meni se to zdi easy way out. Veliko težje pa je popedenat stvari doma. Imaš otroke, pa se boš šla gonit naokoli. OK. Meni se to zdi strahopetno. Sama si si izbrala družinsko življenje, zato si ga naredi zanimivega, polnega, popestri si svoje spolno življenje s partnerjem, pa bo. Dvigovanje samozavesti s skokom čez plot se mi zdi zelo banalno.
Ampak….sto ljudi, sto čudi.
Astrid Lindgren bi se zjokala.
Tisti, ki ste uporabili like iz knjige, preberite jo še enkrat, ker jo niste razumeli.
Pika Nogavička pač ne more biti ena običajna poročena ženska, ki je v dilemi, ali naj ima še ljubimca ali ne.
Knjiga ima močno sporočilo, zato je tako zelo popularna in takšna bo ostala še naslednjih 100 let in več.
Ne, ne jemljem izbor tukajšnjih nickov tako resno, briga me, lahko se imenujete kakorkoli, želim vam samo povedati, da nič ne mislite.
Maca,
imaš zelo pester besedni zaklad, tvoje besede so zelo zelo močne, ampak jaz bi vseeno še enkrat prebrala preden bi takšno napisano poslala naprej….., razmisli malo, saj je samo forum, a vseeno to še ne pomeni, da moraš sočloveka hudo užaliti, kar pa si s svojimi besedami ravnokar storila.!
Prosila sem za nasvet, ker sem v dilemi, in nikakor se še nisem GONILA naokoli itd, in , če bi brala vse pose, bi videla, da se pač nekomu moram zaupati, se ne morem svoji najboljši prijateljici…kajne?
No , maca, vseeno hvala za tvoje mnenje, upoštevala ga pa tako ali tako ne bom!
L.P
Pikica , nič več Pika nogavička
p.s: zamisli se nad svojimi besedami, in upam in želim ti, da se ti ne bodo enkrat zataknile v svojem grlu…..načelo…: zarečenega kruha se največ poje pa menda tudi poznaš!!!!!
papa
Maca, tole s tem “gonjenjem” res ni najbolj posrečena izjava, ker vsako srce najbolj ve samo….tudi Pikino, pa tudi otroci nimajo dosti veze s tem, če se dva odtujita drug od drugega.
Zanima me, ali si ti tista Maca, ki je na mladih govorila, da bi rada fanta za rojstni dan presenetila še z eno deklino zraven vaju obeh?
Pa če nisi, kako to, da imaš tak sexy nick?
Pipi,
A) Kako imenujes lastnost cloveka, da dokonca tisto, kar je zacel?
B) Kako pravis cloveku, ki stori tisto, kar obljubi?
C) Kako pa tistemu, ki skozi zivljenje oblikuje in nadgrajuje dolocene vrednote, temeljece na izkusnjah?
Kako pa imenovati cloveka, ki je A+B+C?
Mislim, da si malo zamesala pojme. Zid, ki ga zgradis, da te varuje pred svetom niso nacela, ampak kompleksi.
Tommy
Evo me ponovno !
Draga moja Pikica ali ti lahko povem še en moj zaključni sklep ,od odg.-replik ki si jih do sedaj dobila ?
Res je – malce napačno si izbrala ZAČETNI nick ( tako je tudi moje mišljenje , ker pa ljudje na forumu so že začeli dvomiti med dejansko potrebnimi pomoči in med šalo –ali zajeb……….)Jaz sem ti na svoj način opisal
mnenje.( me ne moti – samo se nebi rad postavil v njegovo kožo , ker zadeva BOLI in se nikoli ne pozabi – tako vsaj mislim ).Ko boš ZNALA USKLADIT kaj dobiš ,če se spustiš v avanturo in kaj zgubiš ,TAKRAT boš sama naj bolj pravilno storila. Jaz te ne obsojam ., celo zmeraj pravim poveži dobro z koristnim, tako da ne nobenega ne prizadeneš .
Moraš pa ljudi razumeti ,ki na to gledajo , kot nekaj »kontraverznega«, ali pa so dejansko doživeli to ,in te SVARIJO na tak ali drugačen način ( ne glede na leta ).
Drugič , mislim če bi postavila glavni naslov »Dilema – ali sladki sadež « bi po mojem dobila popolnoma drugačne odgovore.
Imaš pa zadnjo varianto glede vprašanja, da si misliš po svoje ( ali so mi res tako fouš ,da jaz v svojih letih še lahko zapeljem kakega moškega , in kako lahko ona ima dva , jaz pa ne morem dobiti še enega )
Mislim ,da sva prijatelja in da tudi bova še naprej ostala
,
Lep pozdrav – veš čigav !
“Draga moja Pikica ali ti lahko povem še en moj zaključni sklep ,od odg.-replik ki si jih do sedaj dobila ?
Res je – malce napačno si izbrala ZAČETNI nick ( tako je tudi moje mišljenje , ker pa ljudje na forumu so že začeli dvomiti med dejansko potrebnimi pomoči in med šalo –ali zajeb……….)Jaz sem ti na svoj način opisal
mnenje.( me ne moti – samo se nebi rad postavil v njegovo kožo , ker zadeva BOLI in se nikoli ne pozabi – tako vsaj mislim ).Ko boš ZNALA USKLADIT kaj dobiš ,če se spustiš v avanturo in kaj zgubiš ,TAKRAT boš sama naj bolj pravilno storila. Jaz te ne obsojam ., celo zmeraj pravim poveži dobro z koristnim, tako da ne nobenega ne prizadeneš .
Moraš pa ljudi razumeti ,ki na to gledajo , kot nekaj »kontraverznega«, ali pa so dejansko doživeli to ,in te SVARIJO na tak ali drugačen način ( ne glede na leta ).
Drugič , mislim če bi postavila glavni naslov »Dilema – ali sladki sadež « bi po mojem dobila popolnoma drugačne odgovore.
Imaš pa zadnjo varianto glede vprašanja, da si misliš po svoje ( ali so mi res tako fouš ,da jaz v svojih letih še lahko zapeljem kakega moškega , in kako lahko ona ima dva , jaz pa ne morem dobiti še enega )
Mislim ,da sva prijatelja in da tudi bova še naprej ostala
,
Lep pozdrav – veš čigav !
“Štumpantl”