Najdi forum

vam je všeč ime?

Za fantka: EVAN.

Vam je všeč? Se vam zdi zelo tuje? Pomena in izvora ne najdem.

mi je všeč, če bi živela v Angliji. tako ime v sloveniji je pa po moje samo zbujanje pozornosti, češ, mi smo nekaj posebnega.

To je isto kot prva dojenčica v Sloveniji, rojena 2011. Magali. Magali ni čisto nič drugega kot francoska Marjeta. In ta Magali je rojena v Dupleku na Štajerskem. Recimo, da je resnična francoska Magali rojena v Aix en Provence. Ampak tale Aix en Provence je nekaj podobnega kot Duplek na Štajerskem. Ampak Magali je tako fajn, tako romantično, a ne? Marjeta je pa kmečko, ali kaj? Pa še Duplek! Zakaj ne Aix? Groza, a ne?

Hočem povedati, da tega od imen, kar dajejo Slovenci, ni nikjer po svetu, nikjer. Povsod po svetu dajejo svojim otrokom imena, ki se skladajo s kulturnim okoljem, v katerem so se rodili ali se skladajo s poreklom staršem. So pa Hasani in Aliji v Franciji, ampak imajo zraven tudi priimke, ki “pašejo”. Francoska Marjeta se nikoli ne bo pisala Montignac, slovenska Magali se pa piše Govejšek.

nova
Uredništvo priporoča

A je EVAN angleško ime? Nisem vedela. No meni je zelo všeč tako kot se izgovori, čisto navaden Evan.

Jaz otrokom nočem dati šumnikov v ime, ker obstaja verjetnost, da bomo nekoč lahko živeli v tujini ali pa vsaj otroci. Potem pa tam nekaj prirejajo imena, ker jih niti ne znajo napisati, niti izgovoriti. Zato iščem nekaj univerzalnega.

Ja če pa razmišljate o tujini, potem mu dajte pa zagotovo slovensko ime. In privzgojita mu ljubezen do njegove narodnosti in ponos do slovenskih korenin. In to se začne z izbiro imena.
Ampak če razmišljam naprej. Recimo, da imaš ti in mož slovensko ime, ali si ga bosta spremenila, ko boste (če) odpotovali v tuje kraje, ali pa ga boš ponosno povedala svojim novim prijateljem???
Poglej tudi k nam prihajajo tujci, katerih otroci hodijo v šolo skupaj z našimi otroci in imajo svoja imena in naši otroci in učitelji in tudi mi starši se tega hitro navadimo. Sprava nam je morda malo čudno (kot npr. Evan,) ampak se ga bomo,bodo zagotovo navadili. In v tujini (sicer ne vem kam greste) so običajno še bolj odprti do drugih kultur. Si predstavljaš enega kitajčka, ki bi mu bilo ime Martin??

Evan je lepo ime in če je tebi všeč se ne obremenjuj s tem, ali je slovenski ali ne. Tak je pač trend, če se ne bi nič spreminjalo, bi bili še danes sami Janezi in Marije.

No, to je moje mnenje.
lpl

Se strinjam z Lia_m…važno, da je vama všeč…
mi imamo tudi že zbrano ime za fantka…povedala sva sam najbližjim…ostalim ne govorimo, ker pol vsak pove neki svojega, neki doda…poznam unega, pa unega….in pol si cel zmeden….
Evan je pa lepo ime…neki posebnega, spet ne tako tuje, da bi zgledalo čudno…in lepo zveni…

moje mnenje…

LP

Haha neumestno, ampak Katka a si opazila tvoj timing tvojega posta:

11.01.11 11:01

Hudo! 🙂

ojoj….kaj to pomeni?? uf :)))
res hudooo

Če je vama všeč mu dajta ime Evan,zakaj pa ne.Pa ne se ozirat na okolico,itak imajo vedno vsi kej za povedat,žal vedno kej slabega. Midva sva najinemu hotla dat ime Noel,pa so se vsi zgražali,ja kakšno ime pa je to,vidva nista normalna,zdej pa se še nisva točno odločila kaj bova dala,ker še itak ne veva kaj bo.Ko sem bla jaz rojena 25let nazaj in mi je mama dala ime Lara pa še na vasi smo bli doma in niso poznal tega imena, so vsi ogromno slabega govoril o moji mami češ ja kaj pa je z njo narobe,kakšno ime ji je dala,no pa se časi spreminjajo in je zdej vse ok…:)

jaz sem želela poimenovati sina BROM. tako lepo mi zveni 🙂
joooj kaj hujšega bi lahko bilo!!! revež je bil dva dni brez imena, ker ni popustil ne mož ne jaz. Seveda potem sem jaz ker nisem hotela, da gre z nami domov FANTEK ampak otrok z imenom. In sedaj ko ljudje slišijo da je IVAN so čist out. kakšno lepo slovensko ime in oh in sploh …. v začetku sem še razlagala, da naj bi bil Brom pa me je minilo… imajo vsi trije naši stara slovenska imena 😀

Ivan je fuuuuuuuul lepo ime…

na žalost mojemu ni…tako da 🙁 ne bo nič…

Meni je ime zelo všeč, tu imaš razlago v angleščini.

lp

**************************************** Prijatelji ne živijo samo v harmoniji, kot pravijo nekateri, temveč v melodiji. (Henry David Thoreau)

Evo še ena razlaga…….

lp

**************************************** Prijatelji ne živijo samo v harmoniji, kot pravijo nekateri, temveč v melodiji. (Henry David Thoreau)

Grozno ime. sorry

New Report

Close