vaje za “stres”..in…

Pozdravljeni!

Ima kdo kaksno zamisel kako se znebiti stresa s kakšno vajo..!Ko po celem napornem dnevu naredis vajo za stres..in ti je potem lazje?!
Pa se to..kmalu se bliza poletje…Kako priti do “ravnega trebuha..oz čvrstega trebuha”…pa ne mi rect, z trebušnjaki..ker to lih ne zeleze najbolj(vem da jih je potrebno delati pravilno:)..

Hvala….LP

Zacni hodit na jogo, meni je to ful pomagalo proti stresu.
Lp, Ursa.

Definitivno…moras sprostiti vrat – v vratu in trapezih se nabira napetost…stojis vzravnano in das glavo nazaj, pa ramena moras imeti sproscena. Pa seveda v solarnem pleksusu se zakrcis…imas vec variant sprostitve.

Drugace pa dihalne tehnike ful pomagajo…ampak ne vem kje te jih bodo naucili, mislim sej pranajano in izmenicno pranajano se, kaksne druge pa ne.

>dihalne tehnike ful pomagajo

Jaz poznam iz joge ognjeni dih oz. breath of fire. To te sprosti in ti da novo energijo.

Gre takole:
najprej se vsedes v meditacijsko pozo (oz. po tursko), vzravnas hrbet, potisnes glavo nazaj, da je vrat raven, roke pocivajo sprosceno na kolenih. Potem najprej kaksnih 10x globoko vdihnes in izdihnes skozi nos, da cutis, kako ti gre prepona not in ven, nato pa zacnes z ognjenih dihom. To je tako, da skozi nos vdihnes in izdihnes isto kolicino zraka, ampak ful ful hitro, kolikor hitro mores, 2-3 vdihi in izdihi na sekundo. Slisi se stvar nekako tako, kot ce bi poslusala kaksnega psa. 🙂 To pocnes 1-2 min, nato pa spet pocasi dihas, da se ti dihanje umiri.

Ne vem pa ne, ce je to isto kot pranajana, ki jo omenja honda?

Vaje za sproščanje (Proti stresu) in “raven” trebuh združuje tudi pilates.

Izmenicna pranajana je izmenicno dihanje skozi levo in desno nosnico (izdih in vdih skozi levo, izdih in vsih skozi desno). To usklasi levo in desno hemisfero mozgan, yin in yang…

Ostale tehnike so se zadrzevanja sape, ki te tudi prijetno utrudijo, a jih je treba delati pravilno. Dihalne tehnike zahtevajo perfektno ravno hrbtenico, popolno mirovanje telesa, visoko stopnjo sproscenosti in pravilno pozicijo telesa (lotos ali diamant). Ce vse ne stima, potem se je boljs it kaj drugega.

pilates?kaj je to?

Neke vrste aerobika oz vadba, ki crpa polozaje iz joge.

Joga je zares ok.

No ja, jaz pilates ne bi ravno enačila z aerobiko, sem ga poskusila pri petih različnih vaditeljih, pa sem bila pri vseh oblečena v dolge rokave 🙂)

Ne prepotiš se, položajev ne črpa iz joge, na prvi pogled je podoben stretchingu, vadiš celo telo, še posebej pa trebušne in nožnične mišice (kar prav pride vsaki ženski, ki ima težave z uhajanjem).

Joga, tai chi, ipd

Ena vaja, ki jo jaz pogosto prakticiram je dihalna vaja:
– dolg počasen vdih bele ali zlate svetlobe, vdih soredotočiš lahko tudi na predel v telesu kjer čutiš napetost
– dolg, enakomeren izdih ‘umazane’ energije, lahko si pri tem tudi v mislih ponavljaš napetosti se razgrajujejo…

Meni ta vaja zelo pomaga, priporočam!

Rada bi kakšno konkretno informacijo, kje se lahko “vadi” pilates? Naslov, kontaktna oseba.

Že v naprej hvala za odgovor!

Meni pri stresu pomaga samo sprehod, vsak dan in to ob isti uri.

Poglej v forum Prehrana, oblikovanje telesa… Tema, kjer dobiš vse, kar te zanima.

New Report

Close