Pri ginekologu sem dobila Vagisan svečke,zaradi preprečevanja glivičnih vnetij nožnice.Po uporabi 2 svečke sem zasledila bele svalke na mojem prsu pri vstavljanju druge svečke.
Skrbi me zakaj tako čuden izcedek? Ali naj z scečkami prekinem?

Povedati moram,da sem prej vedno uporabljala NA-tetrabor vaginalete, vendar se tak izcedek ni pojavil.Običajno je bil izcedek prej gost in sirast,kasneje pa je ob uporabi le teh vaginalet hitro izginil.Ko sem uporabljala te vaginalete sem pri vstavljanju vaginalete začutila, da je sluznica nožnice vsaki dan bolj gladka, pri Vagisano pa vedno bolj obložena s sirastimi oblogami.Kako je to mogoče ,če naj bi Vagisan preprečeval glivično vnetje?

l.p.

Spoštovani,

žal vam zgolj na osnovi opisovanja izcedka in sprememb na površini povrhnjice v nožnici ne znam primerno odgovoriti. Če menite, da Vagisan ne dosega željenega uspeha, se vrnite k ginekologu in bo sam najbolje ocenil kakšna zamenjava zdravila bo najprimernejša.


Pozdravljeni

Imam eno težavo in sicer verjetno gre za glivično obolenje, saj imam obilen izcedek, ki zelo srbi. Ker sem pri ginekologu naročena šele decembra, me zanima kaj bi lahko kupila v lekarni brez recepta, da bi to srbečico in izcedek vsaj malo omilila. Do sedaj še nisem imela teh problemov. Imam pa po zadnjem izvidu PAP II, mogoče je kaj povezano s tem.

Vnaprej hvala

Spoštovani,

k ginekologu ste decembra verjetno naročeni zaradi PAP II, kar pa ne pomeni, da ob drugih težavah, tudi takih ki jih omenjate, ne smete priti prej!!! Tisto je namreč preventiva pred rakom na MV, težave pa so kurativa, ki nima omejenega števila obiskov. Obiščite torej ginekologa in se dogovorite za ustrezno zdravljenje.


Pozdravljeni,

Imam težavo z uporabo Vagisan svečk. Sem 24t noseča in danes zvečer sem imela nenavadno ‘reakcijo’ po vstavitvi svečke. Nožnica me je začela na polno pečt, morda mi je vhod celo malo otekel. To se je pojavljalo cel večer in noč. Malo je pomagal edino hladen tuš. Je možno, da gre za kako reakcijo na same svečke ali gre za kakšno infekcijo/vnetje, ki bi lahko škodovala plodu? Je morda bolje, da se grem pokazat h ginekologu? Otroka sicer normalno čutim.

Spoštovani,
hm? Za takšen odziv na Vagisan še nisem slišal… Lahko bi šlo kvečjemu za za pretiran odziv na mlečno kislino, kar pa je zelo čudno, saj je mlečna kislina tudi sicer normalen produkt naravne vaginalne flore (laktobacilov). Poskusite lahko še s kapsulami Gynophylus), ki ne vsebujejo mlečne kisline ampak bakterij, ki jo proizvajajo.


New Report

Close