Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Intimna nega in zdravljenje vaginalnih okužb vaginalno vnetje – ki to ni?

vaginalno vnetje – ki to ni?

Pozdravljeni.

 

Malo več kot 2 leti nazaj sem s carskim rezom rodila hči (porod se je začel spontano, normalno sem se odprla, potem pa porod ni več napredoval. Že pred tem sem imela nekajkrat vaginalno vnetje, tudi na dan poroda (cca 2-3krat letno). Od poroda naprej se mi vaginalna vnetja kar naprej ponavljajo, ampak res kar naprej. Ginekologinja mi je predpisala diflazon, ki ni nič pomagal. Uporabljala sem canesten, vse možne preparate ki so na voljo brez recepta, tudi partner. Na dermatovenerološki kliniki sem imela pregled, vnetje oziroma bele obloge so bile tudi tam vidne, vendar so vsi izvidi prišli negativni (tudi izvid na povišane vsebnosti kvasovk).

Ker me problem že zelo utruja (predvsem pa uničuje moje spolno življenje, saj me peče in boli) me zanima, ali imate morda vi še kakšno idejo, kaj bi še lahko poskusila oziroma kaj bi to lahko bilo?

Sicer sem zdrava, nimam sladkorne, imam pa avtoimuno bolezen celiakijo in dedno povišan holesterol.

Za kakršnkoli nasvet ali usmeritev se že vnaprej najlepše zahvaljujem.

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Spoštovani,

takšna stanja, ko ga opisujete ima ob kompliciranem poteku (neuspešno klasično zdravljenje s protiglivičnimi zdravili) običajno zelo individualno noto, zato tudi ni šablon, po katerih bi lahko našli rešitve. Že to je nenavadno, da imate bele obloge, ki pa očitno niso glivičnega izvora. Kakšne so torej te obloge, ne vem, verjetno večina vsebine oblog zajemajo odmrle celice nožnične povrhnjice. Zakaj bi ta povrhnjica tako intenzivno odmirala in se obnavljala, pa je tisto vprašanje, na katerega ni instant odgovora. Ste že poskusili s kombiniranjem mlečnokislinskih in hialuronskih vložkov? Od MK vložkov poznam laktogin in Vitagin-C, od hialuronskih pa Cicatridina. Oboje kombinirajte eno podnevi drugo ponoči. Če tudi po tem v 6 tednih ne bo nič boljše, bo pač treba razmisliti še o kakšni tretji strategiji.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close