Naslovnica Forum Zdravje Rak Limfom in levkemija VABILO: L&L INFO DAN za bolnike z limfomom, levkemijo, plazmocitomom, MDS, MPN in svojce

VABILO: L&L INFO DAN za bolnike z limfomom, levkemijo, plazmocitomom, MDS, MPN in svojce

Vabimo vas na osrednji letni dogodek za bolnike z limfomom, levkemijo, plazmocitomom, MDS in drugimi oblikami krvnih rakov – L&L INFO DAN, ki bo v soboto, 20. oktobra 2018, na Onkološkem inštitutu Ljubljana, v veliki predavalnici stavbe C. Prijave so obvezne, udeležba brezplačna. Članstvo v Združenje Limfom Levkemija ni pogoj za udeležbo. Več o prijavi in programu lahko preberete spodaj.

Zdravstveni strokovnjaki bodo predstavili novosti pri zdravljenju krvnih rakov in limfomov ter pomen celostne rehabilitacije, odprli pa bomo tudi teme o pravicah bolnikov in o slabostih alternativnih diet ter o priporočilih za uravnoteženo prehrano. Tokrat bosta kar dve predavanji imeli tudi izkušeni klinični psihologinji na temo življenja z boleznijo in o vplivu bolezni na partnerski odnos in odnose v družini. Ob zaključku programa bo čas še za druženje ob okrepčilu.

PROGRAM:
8.30 – 9.00 – REGISTRACIJA

9.00- 9.30 – Uvodna nagovora in kratka predstavitev projektov združenja (Kristina Modic, izvršna direktorica Združenja L&L in prof. dr. Peter Černelč, dr. med.)

9.30-10.00 – Celostna rehabilitacija med zdravljenjem in okrevanjem – izkušnje iz pilotnega programa Skupaj na poti do zdravja (doc. dr. Irena Preložnik Zupan, dr. med., spec. internistka in hematologinja s Kliničnega oddelka za hematologijo UKC LJ in strokovna vodja pilotnega programa rehabilitacije)

10.00- 10.30 – Imunoterapija pri zdravljenju limfomov (prof. dr. Barbara Jezeršek Novaković, dr. med., spec. internistične onkologije, vodja oddelka za limfome, Onkološki inštitut Lj.)

10.30- 11.00 – Pravice bolnikov (doc. dr. Jaka Cepec, predsednik Združenja L&L in profesor na Ekonomski fakulteti Univerze v Lj.)

11.00 – 11.30 – ODMOR Z OKREPČILOM

11.30 -12.00 – Novosti pri zdravljenju hemato-onkoloških bolezni in obeti za naprej (prof. dr. Samo Zver, dr. med., spec. internist in hematolog, predstojnik Kliničnega odd. za hematologijo UKC LJ)

12.00 – 12.30 – Psihološki vidik življenja z boleznijo (mag. Andreja Cirila Škufca Smrdel, univ. dipl. psih. spec. klinične psihologije, Odd. psiho-onkologije Onkološki inštitut Lj.)

12.30. – 13.00 – Kako bolezen vpliva na partnerski odnos in odnose v družini (dr. Vesna Radonjič Miholič, spec. klinične psihologije)

3.00 – 13.45 – Slabosti alternativnih diet in priporočila za uravnoteženo prehrano (Eva Peklaj, univ. dipl. ing. živ. Teh., klinična dietetičarka, Odd. za klinično prehrano, Onkološki inštitut Lj.)

13.45 – 14.30 – POGOSTITEV in DRUŽENJE

Prijave za L&L INFO DAN v Ljubljani sprejemamo po telefonu na 040 524 366 (Brina) med 9. in 12. uro do srede 10. 10. 2018 ali na naslov [email protected]. Število mest je omejeno na 100, zato vam svetujemo čim hitrejšo prijavo. Članstvo v Združenju L&L ni pogoj za udeležbo.

Udeležba na L&L INFO DNEVU je brezplačna, za udeležence pa organiziramo avtobusni prevoz iz Maribora do Ljubljane. Prispevek za avtobusni prevoz znaša 5 eur na osebo (poravnate ga ob prihodu v Ljubljano ob registraciji).

Kristina Modic SLOVENSKO ZDRUŽENJE BOLNIKOV Z LIMFOMOM IN LEVKEMIJO, L&L http://limfom-levkemija.org/ http://nazajvzivljenje.si/ http://dajsenaseznam.si/ http://najboljsanovica.si/ FACEBOOK Skupaj na poti do zdravja: https://www.facebook.com/Skupaj-na-poti-do-zdravja-768520533244733/ [email protected]

New Report

Close