Najdi forum

uživanje drog med dojenjem

pozdravljeni!
sem v 8. mesecu nosečnosti. preden sem zanosila sem kar redno kadila travo in občasno obiskovala partye, kar seveda pomeni da sem uživala ekstazije. zdaj me pa zanima, ali lahko med dojenjem uživam zgoraj omenjene substance, po kolikem času in kakšne so posledice na otroku.

hvala carolina

Posledica uživanja mamil med nosečnostjo so , da se zasvojenim materam rodijo zasvojeni novorojenčki, ki nič krivi, niti odgovorni vstopijo, v življenje z abstinenčno krizo. Ali ste že kdaj videli takega novorojenčka? Morda bi bilo dobro, da bi ga. Za strokoven odgovor se obrnite na psihiatra dr. Rejca.

Alenka B

Grozljivo! Kaksni ljudje imajo v danasnjem casu otroke?

Sory,ampak si totalno neodgovorna!!!!!!!!!!!!!!!!

Raje pomisli na to kako boš s svojim malčkom ali malčico nabirala rožice,risala,brala pravljice ne pa to kako se boš ti drogirala po rojstvu in kako bo to vplivalo na otroka!!!!

SPAMETUJ SE!!!! LP PINK

Grozno! Kakšna mama pa ste? Kako lahko sploh pomislite na kaj takšnega. Ekstazi lahko pri odraslih pusti posledice, kaj šele pri dojenčku in to predvsem na možganih (telesna in duševna prizadetost…)! Sram naj vas bo!!!!

Zasvojenost s travo??? Ta je pa dobra.
Moja znanka je občasno (!) med nosečnostjo pokadila travo, pa njenima dvema otrokoma (sta že odrasla) čisto nič ne manjka. Glede dojenja pa ne vem… Ni pa nobene potrebe, da se bodočo mlado mamico takole straši. Tako posploševanje je lahko nevarno, predvsem pa je neumno.
Carolina, nočem reči, da se sedaj zakajaj 100 na uro… nikakor ne… raje v redu premisli, ampak ne nasedaj vsem floskulam… Dvomim, da bi kak dimček na recimo mesec, dva škodil otroku… Če pač hočeš kaditi, se prej dobro pozanimaj, ampak pri več ljudeh, ne bodi zadovoljna samo z enim odgovorom pa takšnih, ki imajo tudi osebne izkušnje, če je mogoče (torej, da so sami uživali travo med nosečnostjo/dojenjem).
Gospa AlenkaB, brez zamere, ampak kot sem že rekla, takšnole posploševanje lahko edinole škodi.

Tole sem moral odobriti, ker se z vašim odgovorom popolnoma nič ne strinjam.

Ne bom govoril o učinkih na otroka tako ali drugače. AMpak samo en očitek na stavek:
Dvomim, da bi kak dimček na recimo mesec, dva škodil otroku….

lepo vas prosim, trudimo se, da preprečimo kakršnokoli kajenje trave, vi pa bi to priporočali, kakšen dimček.

res vse živo prebereš na teh forumih.

RAje popolnoma nehaj kadit, ne pa da se sprašuješ, če lahko potem še dojiš. Zamislite si, da bi vas dojila zadeta ali pijana mama?????

Mislim…saj ne vem kako naj še kaj napišem.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

V razmislek, kako THC iz “neškodljive travce” učinkuje na otroka v nosečnosti in ob dojenju: , glejte odgovor moderatorje foruma “Dojenje”, pod točko 4: MARIHUANA in odgovor Minke, zdravnice z DrogArta.

Kaj se tiče extazy – prosim pozabi nanj niti zate ni dobro, kaj šele za otroka.
Trava – no kakšen dimček nardim tud sama ampak v času nosečnosti in dojenja nič. Prvo lahko škodi otroku in namerno verjetno nihče noče škodit svojemu otroku, kot drugo pa je to sprostitev za mene in takrat pač ne morejo bit otroci v bližini.ker pri njih moreš bit 100% pa še to včasih ni dovolj.
Za tiste ki pa se zgražate zaradi takih vprašanj pa samo nekaj – če nimate izkušenj – ne sodite…

Ne veš s čim se igraš. Jaz sem imela hude težave v nosečnosti, ne razadi
drog ampak zaradi visokega tlaka in bolezni ledvic. Ne veš kako me je bilo
strah če bo z otrokom vse v redu. Vsemu bi se odpovedala samo da
bi bilo vse v redu. Na srečo se je dobro izteklo. Več let sem mogla
pozabiti kaj bi se lahko zgodilo. Ti pa koplješ jamo sebi in otroku. Kje je
tvoja vest. Misli za naprej, ko bo prepozno ne boš mogla nič popraviti.

Za Mijo – kje je govora o ekstaziju????????????
Kaj sem pa rekla – p o s p l o s e v a n j e!!! In to vsepovprek!
Naj povem,da tega NE priporocam! Niti nimam otrok niti ne kadim trave! Od kje vam te ideje? Mimogrede, moja mama je med nosečnostjo in dojenjem pokadila kak cigaret. Pa mi nič ne manjka…da ne bom o tem, da so cigareti bolj škodljivi od trave…
Ne vem, če sploh ima smisel razlagat razliko med alkoholom in travo. In, zakaj bi preprečevali kakršnokoli kajenje trave? Ej, koliko škode dela meso človeškemu organizmu? Pa konzervirana, pečena ipd. scmarjena hrana? A se trudite to preprečevat?

Še 1x – ne podpiram kajenja trave (a nimam nič proti, vsak se sam odloči), nisem (!!!) priporočala kajenja, Primož! Pa me res zanima, kaj se zgodi, če narediš dimček ali dva med dojenjem? Samo toliko, nič več. A da otroka to kar zasvoji???? A dej nehi klamfe srat!

Tudi jaz mislim, da je zelo neodgovorno in nesramno, da bi otroka zastrupljali z travo in ekstaziji – temu bi se morala izogibati že pred zanositvijo ali pa vsaj med nosečnostjo! A boš vsakič, ko boš utrujena, neprespana, slabšega razpoloženja….pokadila par dimčkov ali pa se zadrogirala?!?!?! Potem pa se boš čudila, če bo otrok imel alergije, duševne motnje ali motnje v razvoju oz. obnašanju, bo zasvojen, labilen…… in se niti ne boš počutila kriva, ker sploh ne boš dojela, da si mu to povzročila TI s svojim neodgovornim početjem.
Ko boš v stanju, da bi posegla po bedastih zadevah pojdi raje na sprehod in premišljuj o svojem dojenčku ali o čem lepem. Preberi ali prelistaj knjigo, revijo, poslušaj glasbo, crkljaj se s partnerjem….Poslikaj stene v otroški sobi, oblikuj glino, barvaj in lepi kamenčke, ….zamoti se s čim. Morda boš našla svoj nov hobi, ki se ti je do zdaj zdel brezveze.
Saj bi rada rodila zdravega otroka? Kaj pa če ne bo – boš vedela zakaj?!?!? Prepozno bo!
Pa da ne boš mislila, da ti je to napisala kakšna “stara babnica” – tudi mlajše mislimo tako.
Le pogumno in srečno!

Neverjetno!
Ne bi rekla, če bi spraševala ali lahko pusti na otroku kakšne posledice jemanje ekstazija in kajenje trave ko še nisi vedela, da si zanosila…ampak ne, ti sprašuješ ali kaj škoduje, če se boš še med dojenjem drogirala.
Zamisli se malo!!

Ali se nič ne veseliš otroka in novega življenja, da že razmišljaš, kdaj boš spet lahko začela hodit po partijih in se (seveda?!?) drogirati?
Opravi z drogo za vselej in obrni novo stran v življenju, lepšo, polnejšo kot je poskakovanje med pobebljeno perutnino na partijih.
Za sprostitev pa greš lahko še vedno na kak koncert, v bar na pijačko (deci vina, ali malo pivo). Lahko bi šla tudi sicer na rave parti plesat, samo ti ne priporočam, ker vidim, da ga (seveda?!?) povezuješ z drogiranjem, ne pa odlično elektronsko glasbo.

Prooosim, razmišljaj v dobro otročičku, ker ti bo prinesel večjo srečo v življenju, kot pa droge.

Bolje se posveti svojemu otročku in bodi mama kot se šika. Ti si odgovorna za njegovo življenje in če si ga bila sposobna roditi si tudi sposobna opustiti drogo. Misli pozitivno in uživaj življenje. lp ..tara

moram reči, da sem brez besed…

sem obiskovalka foruma “neplodnost” in če pomislim, kaj vse dajemo ženske skozi,bi se nam končno “zgodilo”, sama imam za seboj 9 postopkov, si dejansko zastavim vprašanje ali On gori sploh ve kaj dela ko deli dušice naokoli… groza…
namesto da bi ga čuvala, si zastavljaš vprašanje ali se lahko na vsake toliko malce zadaneš… otrok potrebuje odgovorno mamo in zato punca zberi se in se začni veseliti novega življenja, ki raste v tebi in to s trezno glavo…

veliko sreče in upam, da se boš nekega dne s pametjo srečala v tako ozkem kanjonu, da se ne bosta mogli več zgrešiti

mucica

Za otroka si še premlada, vsekakor pa nezrela…

Se strinjam, takim ljudjem bi morali odvzeti otroke. Vem, da tudi jaz nisem popolna mama, a ob takih stvareh si rečem: srečno si lahko moje dete da me imaš za mamo!

Čudna mama, res.

Kot bi doslej živela kje v osami. Popolnoma nevedna. Pa četudi bi bi bilo tako, ve od prej, kako je, če kadiš travo.

Po travi si zadet, kako potem poskrbiš za dojenčka, če mu že strupi ne bi škodili?

Posledice so na tebi že vidne-ta forum je PARTNERSKA POSVETOVALNICA in popolnoma neprimeren za tako vprašanje. Pisat bi mogla na PSIHIATRIJO, SPLOŠNEGA ZDRAVNIKA…ma sej je kr ene par bolj primernih forumov. NE NAREDI TEGA ŠE SVOJEMU OTROKU!

New Report

Close