Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje HR Mršavljenje Uvijek gladna

Uvijek gladna

Pozdrav,

Tražim pomoć i savjet jer ovako dalje više ne mogu 🙁
U zadnjih nekoliko mjeseci izgubila sam 10 kg i došla do svoje željene kilaže, trčim svaki dan po cca 5 km, uspješno održavam svoju kilažu ali pod koju cijenu ?!?

– stalno sam gladna, iskreno pazim što i koliko pojedem ali nije normalno da mi tijelo nikad nije zadovoljno jer stalno osjećam glad. Ponekad pojedem i 2000 kcal/dan međutim ni tada se ne osjećam sito 🙁 jednostavno kad pojedem neki obrok ok sam cca 30 min i nakon toga hvata me nervoza jer počinjem osjećati glad

– moje psihičko stanje – skroz sam na dnu, nezadovoljna, bez volje, nemam energije i stalno mi nešto fali (hrana)

Više ne znam što da napravim. Obično ako netko smršavi trebao bi se osjećati super ali to kod mene nije slučaj. Ja sam se puno bolje osjećala kad sam bila debela i nisam redovito vježbala. Što da napravim da ostanem na ovoj kilaži ali da se psihički i fizički dobro osjećam ?? Da li je to uopće moguće ??

Molim za vaš savjet ? Ne želim se natrag udebljati ali ni ne želim da sam nezadovoljna zbog nedostatka hrane u mom organizmu.. Mislite da se sa vremenom može organizam priviknuti na manju količinu unosa hrane i da ću se s vremenom osjećati bolje?

Hvala na savjetima

Poštovana,

ovo što pričate, kako se osjećate definitivno nije dobro, nije ni dugoročno održivo. Ako nema zadovoljstva treba nešto mijenjati.

Trčati svaki dan po 5 km uključujući i subotu i nedjelju (dakle bez dana odmora definitivno ne bi preporučila (pogotovo NE, AKO VAM JE TO GNJAVAŽA I VIŠE PUTA MUKA I NEZADOVOLJSTVO!)
Savjet bi bio da uz trčanje ubacite neki trening snage, trčanje je fantastična rekreacija i pridonosi puno dobrih benefita, ali isto tako ima i jako puno deficita, moj savjet je kombinacija jednog i drugog.

Što se tiče gladi definitivno ste u pravo, to nikako nije normalno. Pretpostavljam da imate neki deficit nutrijenata koja izaziva naglu glad. Dakle, trebali bi imati u svakom obroku dovoljnu količinu proteina, ugljikohidrata i masti!
Normalno je da tijelu treba otprilike 22-35 dana kako bi se naviklo na novu ishranu, no ako i nakon toga osjećate stalnu glad tada treba definitivno nešto promijeniti u prehrani.
P.S. često ljudi misle da jedu previše, no ubiti jedu premalo!

Definitivno je moguće da smršavite i ostanete na istoj kilaži ako je skidanje kilograma bilo provedeno na zdrav i kvalitetan način.

Savjetovala bi vam da se obratite stručnoj osobi (treneru, nutricionistu) u vašoj blizini koji će vas dovesti na pravi put i pomoći vam. Također, stojim na raspolaganju.

Nemojte odustati, bitno je naći balans, a to se može!! 😉

Lijep pozdrav i sretno!

Poštovana Petra,

hvala vam puno na korisnim i ohrabrujućim savjetima… od prijateljica sam također čula da svakodnevno trčanje nije zdravo i da uvijek trebam napraviti nekakav balans u svemu…
Probati ću još par varijanta pa ukoliko ne upali svakako ću potražiti vašu stručnu pomoć

Hvala 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close