Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje uvajanje goste hrane – zaprtje

uvajanje goste hrane – zaprtje

Karmen, lep pozdrav, Vam in družinici. Lepo Vas je spet brati, čudim pa se Vam kje najdete čas za naše probleme. Redno berem Vaše odgovore, včasih pa povprašam še za nasvet.
Pred dorim mesecem sem pri svoji punčki, ki je takrat dopolnila 6 mesecev začela z uvajanjem goste hrane, do takrat sva se polno dojili. In z uvajanjem se je pojavil problem zaprtja. Do takrat je kakala redno vsaj enkrat dnevno, sedaj pa kaka na pet dni, zelo trdo, težko, v joku in stoku. Pred tem je seveda dva dni zelo sitna, ker jo grozno napenja. Enkrat smo ji morali dati že svečke, dobila pa je tud vročino.
Zelo pazim kaj ji ponujam od hrane, nič takega kar bi zapiralo, le jabolko, hruško, bučke, blitvo, krompir, cvetačo.
REs pa je, da zelo malo oz. skoraj nič ne pije. Vodo ji ponujam, ampak se z njo bolj igra.
Pri meni se doji zvečer, zjutraj, ponoči 1-2 krat, podnevi na željo (ji ponujam še kar po 3x, ker želim, da bi se čim dlje dojili.
Imate mogoče kakšen nasvet glede našega kakanja?
Najlepša hvala.

Jaz nimam žal nasveta, ti pa lahko povem, da je bilo pri hčerki isto. Ko smo začele uvajati hrano so se začeli problemi pri kakanju (blato trdo, boleče odvajanje), sicer pa je kakala vsak dn 1x. Piti ni hotela nič (razen dojenja seveda). Potem sem ji pa zaradi tega začela dajati za pit razredčen jabolčni sok – na mojo žalost, ker bi jaz želela da pije vodo (nekajkrat na dan po žlički ali po kozarčku). Ne vem ali je to vplivalo, ali pa je črevesje preposto sprejelo gosto hrano. Zdaj kaka 2-3x na dan normalno blato. Tudi zda, ko se dojimo samo še zvečer in včasih ponoči še vedno noče piti – če spije 1dl na dan sem že vesela, vendar to ne vpliva na blato.
Upam, da se bo razrešilo tudi pri vas.

Tudi pri nas je bilo podobno. Začelo se je že s prvo žličko kuhane bučke…Tudi mi smo ji morali dati 2x svečko. Težava se je rešila šele pri 8,5 mes ko je začela piti dovolj vode po “magičnem lončku”. Prej je po moje tudi premalo pila, po kozarčku le nekaj požirkov, po steklenički pa ni nikoli pila…

nova
Uredništvo priporoča

pozdravcek,
moj mali bo star ze 14 mesecev..in je bilo podobno, ni hotel piti…potem pa sem mu dala sladkan caj, ceprav sem bila prej proti, ampak otrok mora tudi piti, bil je tudi pogosto bolan, je kasljal, zato sem se bolj silila caj…zdaj pa pije najraje vodo…torej se ni navadil na sladek caj, enostavno je zacel sam od sebe vec piti in sem vedno manj sladkala caj, na koncu pa mu zacela dajati celo vodo…

Pomagajo zelo sladke kamilice (caj, vendar ne premocen, zelo malo kamilic)

Naš ni ravno zaprt, se pa matra. Tudi noče nič piti, tudi sladkanega čaja ne.Pri nas ga požene Hippova kašica jabolko in borovnice, probaj, škodovati ne more.

New Report

Close