UVAJANJE GOSTE HRANE in KRČI..
Pozdravljeni!
1. Imam nedonošenčka rojenega 30.09.2006 (PDP 11.11.2006). Dva meseca je bil polno dojen, do sedaj pa mu dajem adaptirano mleko Aptamil1.
Zanima, me kdaj lahko začnem z uvajanjem goste hrane. S katerim mesecem? Namreč partonažna sestra mi je rekla, da jo naj pokličem ko se bo približeval 4 mesecu oz. petemu. Sedaj me pa zanima, ali petemu če štejem nomralne mesece ali po njegovi korigirani starosti.
2. Ponovno so se začeli krči po 7 uri zvečer. Ali je možno, da od adaptiranega mleka? Bi mogla dodajati kakšne kapljice ker pije samo adaptirano mleko? Sestra pri zdravnici mi je nekaj omenila, samo potem mi ni nič napisala?
3. Opazila sem tudi da ko mu dam AD3 kapljice je nervozen, ima krče in se veliko slini. Zanima, me zakaj mi zdarvnica noče napisati Plivid D3 kapljice? Mogoče zati, ker je nedonošenček?
Hvala za odgovor
lp,silvestra
Pozdravljena.,
Tudi mi imamo doma nedonošenška, (7 tednov prezgodaj rojen). Sedaj je star že 6 mesecev čez in pred 14 dnevi smo začeli uvajati GH. Jo je lepo sprejel. Gosto hrano nam je več pediatrinj svetovalo, naj uvedemo po njegovi kronološki starosti 6 mesecev in ne po korigirani. Črevesje sicer na silo prej, ampak ravno tako v tem času dozori, da je to primerno obdobje.
LP
Forum je zaprt za komentiranje.