Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Utrogestan, perimenopavza

Utrogestan, perimenopavza

Pozdravljeni.

Stara sem 46 let, dvakrat normalno rodila, že nekaj časa opažam, da imam očitno znake perimenopavzo: kratek ciklus 24 dni, zbujanje ponoči, neenakomerno bitje srca, razdražljivost, hud PMS, nejasen občutek same sebe, suha sluznica, pozabljanje. Zdaj se mi je začel ciklus podaljševati, na 32 dni, menstruacije so bolj šibke..

Skratka, odšla sem do svoje ginekologinja in predpisala mi je Utrogestan 2krat 100mg zvečer. To jemljem 2 dni (je rekla, naj kar začnem, čeprav sem 32.dan cikla, nato naprej pa 16.-26.dan ciklusa) in učinkuje name precej čudno, kot da se mi je povečala tesnoba, nič bolje ne spim, ta dva dni spala še slabše, občutek napetosti na področju jajčnikov, minimalna bolečina.

K vprašanju: mislite, da lahko brez škode po teh dveh dneh preneham trenutno z utrogestanom, počakam da pride M in nato na 16. Dan cikla?

Kako to, da name ne vpliva pozitivno, se učinek razvije čez nekaj časa jemanja, so taki stranski ucinki pogosti ali gre za slučaj?

Prosim še za kakšen namig, tudi to, ali bi bilo za moje težave bolje dodajati estrogen…?hvala vam!!!. Lp Nika

Pozdravljeni,

izkazalo se je,da Utrogestan zelo dobro vpliva na simptome perimenopavze,kakršne opažate tudi vi. Večina žensk bolje spi,ima manj PMS…Dvomim,da bi se po dveh dneh uporabe lahko pojavili stranski učinki,kakršne opisujete. Seveda lahko brez škode prenehate z jemanjem in nato pričnete,kot vam je naročila ginekologinja.

Če vam bo ginekologinja uvedla estrogen in imate maternico,boste nujno morali jemati tudi Utrogestan.

Lep pozdrav

doc. dr. Tanja Burnik Papler, dr. med., vodja Centra za zdravljenje neplodnosti, Bolnišnica Postojna *** [email protected] *** Tel: 05/7000 720.

MedAsk

MedAsk je najnaprednejši pomočnik, ki se bo z vami pogovoril o vaših simptomih in vam pomagal razumeti kaj se dogaja z vašim zdravjem.

Chat

New Report

Close