Najdi forum

Utrogestan

Pozdravljeni,

zaradi preteklih splavov mi je doktor vnaprej predpisal vaginalne kapsule Utrogestan 200 mg. Rekel je naj mu sporočim, ko zanosim in bom prejela navodila za jemanje, vendar je sedaj odsoten in ne dobim odgovora. Sem že proti koncu 5. tedna nosečnosti. Je sploh še smiselna uporaba Utrogestana? Če je, mi lahko prosim vi poveste kako se jemlje?

Najlepša hvala za odgovor.

Pozdravljeni,

Jemanje Utrogestana je vsekakor smiselno. Uporabljajte 2×200 mg dnevno.

Srečno!

doc. dr. Tanja Burnik Papler, dr. med., vodja Centra za zdravljenje neplodnosti, Bolnišnica Postojna *** [email protected] *** Tel: 05/7000 720.

Pozdravljeni,

najlepša hvala za odgovor. Mi prosim poveste samo še do katerega tedna nosečnosti je priporočljiva uporaba Utrogestana?

Najlepša hvala.

Lp

Pozdravljeni,

do 12. tedna in v določenih primerih celo nosečnost. Glede uporabe se bosta odločila z vašim ginekologom.

Lep pozdrav

doc. dr. Tanja Burnik Papler, dr. med., vodja Centra za zdravljenje neplodnosti, Bolnišnica Postojna *** [email protected] *** Tel: 05/7000 720.

Spoštovani! Mene pa zanima, če lahko Utrogestan vzamem zvečer pred ginekološkim pregledom ali lahko kako ovira pregled in kapsulo raje izpustim? Pa tudi, če kako vpliva na oddajo urina, saj opažam, da se delčki kapsule izločajo? Hvala za odgovor.

New Report

Close