Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija Utesnjene kite

Utesnjene kite

Že nekaj tednov imam kar hude bolečine v desni rami(čez dan so še kar znosne,v nočnih urah pa so toliko hude,da imam težave s spanjem kljub tabletom naklofen,ki so mi jih predpisali zdravniki)oziroma v mišičnem delu proti komolcu.Ugotovitev zdravnikov je bila,da imam utesnjene kite in so mi predpisali fizioterapijo,vendar pa mi ta popolnoma nič ne pomaga,bolečine ostajajo.Te bolečine me zelo motijo,ker z roko skoraj nič ne morem početi.Za pomoč in odgovor se vam že v naprej zahvaljujem in lep pozdrav,Aleš.

Glede na opisane težave je možno, da gre za utesnitev rotatorne manšete oz. kite mišice supraspinatus v ramenskem sklepu kot vam je dejal zdravnik. Pogosto tovrstne težave res minejo ob počitku ter fizikalni terapiji. v kolikor takšna terapija ni uspešna je običajno smiseln pregled pri ortopedu in aztem UZ preiskava ramena, saj je potrebno izključiti resnejšo okvaro kit v ramenskem sklepu – pretrganje kit rotatorne manšete. Do takšnega pretrganja zlasti pri starejših lahko pride tudi brez poškodbe zaradi obrabe samih kit. V tem primeru je lahko zdravljenje konzervativno z bklokadami in nadaljevanjem fizikalne terapije, v nekaterih primerih pa je smiselna tudi operativna terapija.

mag. Martin Mikek, dr.med. Specialist ortopedije Artros, center za ortopedijo in športne poškodbe Tehnološki park 21, stavba D, 3. nadstr. 1000 Ljubljana Tel: 01 518 7063 / 01 518 7064

New Report

Close