Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Gibanje, oblikovanje in krepitev telesa Ustrezna teža – oblikovati telo

Ustrezna teža – oblikovati telo

Pozdravljeni

Sem 6 mesecev po porodu in sem v tem času z vadbo (vsaj 8-10 km sprehodi hitre hoje vsaki dan, 2-3 krat na teden pol ure hitra hoja po hribu navzgor ter 15 minut tek navzdol) – uspela priti na želeno težo (54 kg, višina: 164 cm).

Prišla sem do želene teže, sedaj bi rada telo še učvrstila – oziroma primerno oblikovala, posebej zadnjico ter trebuh. Zanima me, katere vaje ter seveda kakšno prehrano mi priporočate, da bi dosegla želen rezultat? Obisk fitnes centra ni mogoč.

Sicer imam zdrave prehranske navade (vsaki dan veliko zelenjave, sadja, pijem samo vodo – cca 3 l na dan, uživam pusto meso, vsaj 2krat na teden ribe in seveda polnozrnate izdelke – sladkarije uživam občasno).

Hvala za odgovor.

Lp,
Teja

Živjo,

Glede nato, da aerobnemu delu oz. kardio vadbi že namenjaš čas in glede na napisano imaš tudi jedilnik urejen, ti preostane samo še izvajanje vaj za oblikovanje in učvrstitev mišic.

Takšne vaje lahko izvajaš doma, je sicer priporočljivo, da imaš nekatere pripomočke kot so proste uteži ali ketlebell-i ali pa tudi trx trakovi (ni pa nujno).Izjavaj kompkleksna gibanja, kjer naenkrat obremeniš več mišičnih skupin hkrati.To so npr. počepi, izpadni korak, sklece, dvig na drogu itd.Če pa imaš še omenjene pripomočke kot so uteži, pa lahko izvajaš še vaje kot so mrtvi dvig, dvig nad glavo ali potisk iz ležečega položaja.3x na teden od nekje 30-45 minut takšnega treninga že zagotavlja konkreten rezultat…Zelo učinkovito tudi pri puncah:-)

Več o učinkovitih vajah, treningih in o sestavi obrokov in jedilnika si lahko preberete tudi na blogu http://www.tvojfitnesizziv.net

Glede na to da si le 6 mesecev po porodu bi morala večji poudarek dati mišicam trupa. Te mišice so se pri porodu zelo raztegnile. Te mišice zagotavljajo tonus trupa in predpogoj, da nimaš potem kasneje težav pri drugih aktivnostih je prav čvrst trup. Ni pametno kar superge pa na juriš v hrib tečt, če so te mišice slabe.
Smiselno bi se bilo tega konsistentno lotiti in narediti vsaj kakšna 2 meseca sanacije. Svetujem ti, da greš do nekoga, ki vsaj približno pozna problematiko in ti sestavi par vaj glede na tvoje stanje. Tudi pilates bi morda bil zadosti dober približek.

Mito Šinkovec http://www.telodrom.com Center Telodrom http://www.mito.si Mito stran https://www.facebook.com/Telodrom/ Faceebok

Kako živeti zdravo in manj stresno?
@life je odlična pot do zdravja in dobrega počutja.
http://www.a-life.eu.com

Lep dan!


@life

New Report

Close