Najdi forum

Ustrezljiv laznivec

Pozdravljeni, zanima me kasksen je psiholoski profil cloveka, ki zeli vecini ljudi ustreci, jim dela usluge, nastopa kot nekonflikten in na prvo zogo daje vtis, da vse sprejema. Hkrati pa nemogoce laze in to slabo. Ko ga dobis na lazi, laze se naprej, sploh se ne zmede s tem, da si ga ujel. Pac navrze se eno laz in na to se kako. Kaj tako osebo zene v osnovi?

Spoštovani,

Lahko bi veljalo naslednje. V svoji psihološki strukturi ima poudarjen Otroški del osebnosti, v primerjavi z Odraslim. V tem Otroške delu osebnosti pa nosi iracionalna prepričanja, ki izvirajo iz njegovega ranega otroštva. Recimo:
– Nisem dovolj pomemben, da bi se spustil z drugimi v konflikt in uveljavil svoje želje.
– Če drugim rečem ‘ne’ in jim ne ustrežem, me ne bodo imeli radi in me bodo zapustili.
– Če se zlažem, tako na hitrejši, lažji in ne konflikten način pridem do željenega cilja.

Taka psihološka struktura se lahko izrazi v opisanem vedenju.

Lep pozdrav,
Uroš Drčić

*** mag. Uroš Drčić, transakcijski analitik - psihoterapevt *** m: 031 336 452 *** e: [email protected] url: revitacenter.si

res je g. Uroš je lepo povedal. Sem mel tut jaz takega kolega. Obljubil vsem vse živo, pol pa ga čas vedno prehiteval in spet moral zmisliti novo laž,da se izmazal. AP kar dolgo lahko kterega vleče za nos!. No jaz sem prekinil z njim, ko sem videl,da postajajo z njim nečisti računi. Dolgov do mene ni poravnaval sproti, to me tut obrnilo od njega, a to sem naredil, ugotovil, ko mi je bilo že škode za minimalno plačo v žepu. ..NA dušo pa polagam vsem,da poravnavajte račune sprotno in pošteno in prijatelji ostanejo. Čisti računi, dobri prijatelji!

New Report

Close