Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija usesna odisejada

usesna odisejada

Pozdravljeni!
V petek smo bili pri specialistu ORL (zaradi sinovega zelo cudnega smrcanja). Usesa so bila ok, vendar je zacel skoraj jokati (star je 5 let), ko mu je pogledal v desno uho, ces da boli. Ko smo odhajali, je bil tako grozno nesrecen (tudi nahoden je) in je izgledal ubog, da smo prosili babico, ce ga cuva in ni sel v vrtec. Cez dan je zakuhal in imel cez 39, prav tako tudi v soboto. Ves cas je po malem tozil, da ga boli desno uho. Bolelo naj bi ga tudi po Calpolu, s katerim smo zbijali vrocino. Bolecina gotovo ni bila huda (razen ko mu je to prislo prav), sem pa prepricana, da nekaj je vsekakor cutil. Pomislila sem na rast zoba (ko mu je pred leti rasla petica, je imel 4 dni cez 40 stopinj). Vcasih tudi pokaze na uho, vcasih uhelj in vcasih lice zadaj. Ker ga je vceraj se vedno bolelo, smo sli do dezurnega zdravnika. Mislim, da ni bila prepricana, ali je vneto ali ni, ker pa se je ob pregledu drl, ces kako boli, smo dobili antibiotik (in se naju z mozem je okregala, zakaj vendar ne dava otroku Calpola ob takih bolecinah). Njena diagnoza: bobnic je rdec, mesnat, izbocen. Danes je brez vrocine, se vedno pa vidim, da uho vsaj obcasno cuti. Naj se povem, da ves ta cas zaradi nahoda tudi precej slabse slisi.
je mozno, da nehude bolecine v usesu ob Calpolu ne bi ponehale? Je kaj drugega kot uho?
najlepsa hvala za odgovor in lep pozdrav

Pozdravljeni, uki,
po opisu bobniča (rdeč, mesnat, napet) lahko sklepam, da gre res za vnetje, kar bi tudi potrjeval hiter in dober učinek antibiotika (padec vročine, izboljšanje). V dnevu ali dveh bi moral biti popolnoma brez bolečin. Nos pa dobro izpirajte s fiziološko in kapljajte 3x dnevno OperilP.
Calpol bolečine ublaži, pri pravem vnetju pa ne popolnoma. Vedno pa je potrebno dati, kajti vneto uho boli ko sam hudič.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close