Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija ušesa in ostali deli telesa našega 4,5 mesečnika

ušesa in ostali deli telesa našega 4,5 mesečnika

Pozdravljeni!

Niničalarmantnega, tako da lahko mirno počakam na vaš čas, me pa vseeno zanima, kaj se dogaja z ušesi našega malega, namreč že tri dni si jih lovi, kot da sijih hoče raztrgati. Nič ne joka,vročine ni, vse je skratka bp! Verjetno bi ob težavah kakšno nerganje bilo – ali pač?? Ga srbijo?? Namreč, že od rojstva dalje se mu vsakdan na vhodu v uho nabere malo rumenega masla. Ampak čist vsak dan! Pri pediatrinji pred 1 mesecem je bilo vse ok, ampak to se nisemmogla spomnit da bi vprašala.

In še nekaj je: ob pasenju kravic dela hecne “sklece”: najprej se upre na roke, tako da ima čist stegnjene, potem pa “zaplava” – rokice dvigne od tal, nogice tud, potem pa brca kot strgan 🙂 Če bi ga dala v vodo, bi bil hiter kot gliser. A bi ga morala odučit tega, saj nam je ful smešen, ampak kaj takega še nisem zasledila da bi otroci delal. Zgleda kot ena ladjica. kar guncaš ga lahko. No sklece sem rekla zato, ker potem se spet postavi na roke, potem pa spet zaplava…

hvala za odgovore in lep dan!!

Pozdravljeni, vanili,
če otrok ni bil čisto nič prehlajen in ne joka, potem je vnetje ušes manj verjetno. Lahko pa ga srbi koža, lahko pa gre tudi samo za vlečenje kar tako (kot si bo kasneje vleček tudi lulčka). Opazujte, če bo karkoli še zraven, se posvetujte s pediatrom. Ušesno maslo pa kar naj bo tam, saj je njegova naloga, da čisti sluhovod.
Če potem, ko “zaplava” morda kmalu zajoka in mu lega ni več prijetna, potem je malce preveč iztegnjen in ga v ramenih vleče nazaj. Če pa je sicer lepo mehek, ga ne vleče nazaj, lepo drži ročice pred seboj in v ustih, potem verjetno ni nič posebnega.

lp (še vedno) Tanč Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih. Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!! http://med.over.net/forum5/search.php?46

New Report

Close