Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija urtikarija

urtikarija

Pozdravljeni!

Imam zelo hudo težavo iz katere se nekako ne vidim ven. Če ima kdo podobne izkušnje bi prosila za kakršnokoli pomoč:

URTIKARIJA

Prvič se mi je pojavila Oktobra 2001. Trajala je približno 14 dni in se nato umirila. Jemala sem tablete Telfast (180 mg). Ponovila se je marca 2002 v zelo hudi obliki (urtike po celem telesu, neznosno srbenje). Pri zdravniku so mi dali injekcijo, po kateri se je stanje umirilo, nato sem še nekaj dni jemala Telfast in urtike so dokončno izginile. Stvar se je ponovila okoli februarja lani in po nekaj dneh jemanja Telfasta popolnoma izginila in se zopet ponovila letos februarja, vendar še vedno traja. Od začetke februarja do danes jemljem Telfast, na začetku po eno tableto dnevno, zadnji mesec in pol pa po dve dnevno. Stanje se je sicer nekoliko umirilo, vendar urtike niso izginile in jih imam vsak dan na koži vsaj nekaj. Telfast mi pomaga le toliko, da urtike ne srbijo tako močno (srbijo pa vseeno).

V vsem tem času sem sama poizkušala ugotoviti, kaj bi mi lahko škodilo. Naredila sem ogromno samotestiranj, to pomeni, da sem izločevala določene vrste hrane, mil, praškov, krem,… A nobenega rezultata. Dogaja se, da sem ob istem prehranjevanju, istem milu in kremi, določen dan popolnoma brez urtik, že naslednji pa jih je spet polno po celem telesu.

Na pregled k pulmologu me je splošni zdravnik napotil šele letos, vendar so bili vsi testi negativni in celo pulmolog tega ni mogel verjet, saj je videl, kakšno kožo imam. Negativni so bili tudi testi po krvi.

Ker sem takrat nekako izgubila zaupanje v medicino, sem poizkušala težave odpraviti z bioresonanco, a žal neuspešno.

Odšla sem na pregled na Golnik- na kliniko za pljučne bolezni in alergijo, kjer so dejali, da je morda v ozadju ščitnica in da je tako stanje kot ga imam jaz in ki traja že toliko časa, že kronično. Tudi ta preiskava ni pokazala nič posebnega in ščitnica tako ni kriva za moje težave.

Vzrok težav je tako še vedno neznan in počasi že obupujem nad vsem skupaj.

Tablet res ne bi rada pila celo življenje…No, saj če bi resnično pomagale, bi jih, a tako mi je skoraj brez veze. Na pregled k dermatologu nisem šla, ker moram en mesec pred pregledom nehat jemati Telfast. Do sedaj nisem nikoli zdržala brez tablet več kot en teden, saj kot sem rekla, je vsaj srbenja malo manj, če jih pijem.

Prosim za kakršenkoli nasvet.

Pozdrav

Tole se bo slišalo mogoče zelo mimo, ampak domnevam, da izhajajo tvoji problemi iz psihe in verjetno kakšnih stvari, ki te tarejo ter jih še nisi zaključila in z njimi opravila.
Še posebej zato, ker ti nobeni testi niso pokazali prav ničesar. Imam podoben problem (sicer ob tem še nekaj alergij) in delam na tem pospešeno, stanje se zboljšuje 🙂
Aja, tri mesece zaradi neznosnega srbenja nisem spala več kot 2 -3 ure na noč, potem pa sem čisto slučajno ugotovila, da mi pomaga aspirin. Vzamem ga pred spanjem in spim do jutra, brez srbenja in brez zbujanja. Prečudovito 🙂

Želim ti, da čimprej odpraviš vzrok in ponovno zaživiš 🙂

za blaženje utrikarje svetuje, da si namažete s kremo tea tree, ublaži srbenje postopoma urtikarja izgine. Vsekakor pa je potrebno odpraviti vzorke nastanka.

Hvala obema za nasvet.

Maja, tudi sama sem pomislila na psiho, a sem ta dejavnik takoj izključila, saj tako brez skrbi kot letos še nisem bila nikoli. Kaj pa počneš, da se ti stanje izboljšuje?

Miša*, kje bi lahko dobila kremo tea tree?

Hvala in lep dan

Petra

Moja hči je imela iste težave. Imela je že tudi astmo, ki je izvirala iz alergije. Imela je štiri vpihe na dan. Pred slabim letom sem jo peljala h homeopatu in začela se je zdraviti. Letos spomladi je bila metaholinskem testu in je negativen, tako, da je sedaj brez zdravil. Alergija se še ni čisto pozdravila, vendar je za polovico boljše. Če želite vam dam telefonsko homeopata, ki pa je hkrati tudi zdravnik

Petra !
S pomočjo bicom metode se da ugotoviti vzrok tvojih nadlog. Poznam primere, ki so bili brezupni, pa jim je pomagalo. Moraš si poiskati pravega terapevta. Od kod pa si, če te smem vprašati? Mogoče bi ti lahko svetovala km se obrniti.
Lp

Tudi jaz sem med brezupnimi primeri.
Urtikarija na nekaj kar mi tudi z bicom terapijo niso znali ugotoviti vzroka.
Čeprav je terapevt dejal, da je možno vse pozdraviti, mene žal ni. Na terapiji sem bila 10x. Prikrajsana pa sem za kar nekaj deset tisocakov in pocitnice za katere mi je letos zmankalo denarja.

Lp Topy

Petra pozdravljena, žal nisem prej prebrala tvojega posta zato ti tako pozno odgovarjam, pa upam, da še vedno dovolj zgodaj . Z iskalnilom mi je uspelo ugotoviti zastopnico za justove izdelke, t.j. za kremo tea tree, lahko jo nabaviš na št. 041 446 807 .

Pa poročaj o rezultatu

lP

MIŠA

Če si se držala vseh navodil, ki ti jih je dal terapevt, uspeh ne bi smel izostati, vsaj do izboljšav bi moralo priti. Jaz imam z otrokom uspeh pa smo mislili, da je tudi brezupno.
Lp

Spoštovani!

Urtikarijo se zdravite občasno že nekaj let, od februarja letošnjega leta pa redno jemljete zdravila. Kadar urtikarija traja več kot 3 mesece govorimo o kronični urtikariji, ki pa lahko traja od nekaj mesecev pa tudi več let. Ni za obupat. Namreč v 50% urtikarij najdemo vzrok, če pa ne govorimo o idiopatski urtikariji. Številni alergijski in nealergiski mehanizmi so vpleteni pri urtikariji. Če ste bili že pregledani pri alergologu potem je najverjetneje izključil vse možne IgE alergije, pa tudi fokuse v telesu. Priporočam vam, da redno jemljete zdravila, ob novih simptomih na ponoven pregled. Pogosto taka oblika urtikarije kar izgine sama od sebe. Velja pa, če imamo urtikarijo se v hrani izogibamo hranil kot so barvila, konzervansi in alkhola.
Lep pozdrav.

Najlepša hvala vsem za pomoč in nasvete. Naj še povem, da mi na bicom terapiji niti vzroka za urtike niso našli, zato je nesmiselno izvajati kakršnokoli terapijo.
Stanje se je sedaj nekoliko umirilo (ena do dve urtike na koži/dan, prej pa okoli 20-30 urtik), tablet ne pijem več, mažem se s kremo čajevca, jem popolnoma enako hrano kot “prej”, razen tega, da ne pijem več tablet, počnem popolnoma vse isto kot pred enim, dvemi, tremi,… meseci tako da res ničesar več ne razumem 🙁

Morda bo pa kar izginilo 🙂

Še enkrat hvala in vsem čim manj srbenja…

lp petra

Petra

zanima me s kakšno kremo čajevca in kje si jo nabavila in seveda če pomaga.
Zahvaljujem se za odgovor

sabdra*,

uporabljam kremo tea tree (čajevec) od Justa, ki jo lahko naročiš le pri zastopnikih od Justa in lahko rečem, da mi pomaga. Urtik mi sicer ne odpravi, me pa vsaj ne srbi, če se mi katera pojavi. In glede na to, da je krema narejena samo iz naravnih snovi, jo z veseljem uporabljam. Pa še diši lepo 🙂)

lp petra

Petra najlepša hvala, si jo naročim

pozdravljena

Spoštovana Petra!

Vse o urtikariji (koprivnici) najdete na in na pripadajočih ostalih straneh.

Kot 6-letni otrok sem jo imel in bil ves marogast po rokah in nogah.

Ko bi takrat moji starši vedeli, kar piše na navedeni spletni strani … bi bile moje muke kratke. Tudi zato sem objavil dotični prevod.

Srečno!

Najlepša hvala!

lp petra

Ko berem tole, sploh ne vem, kaj potem človek z urikarijo lahko je? Pa ravno sajde in oreskce imam tako rada:( Kaksna hrana vpliva na manj kislo kri?

če po koliko dneh od pojava urtikarij ne izgine naj obiscem zdravnika ?

Imam en problem in sicer če se opraskam ali udarim, se mi “napihnejo” nekakšni izpuščaji točno na tistem mestu kjer se mi je kaj zgodilo (po vsem telesu) pa me zanima kaj bi bilo to, saj me čdealje bolj moti. Zgine pa včasih v 15 minutah, včasih pa tudi 2 uri ali več. Prosim, če mi lahko kdo pove, kaj je to.. hvala

New Report

Close