Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Bolezni prebavil (gastroenterologija) Uroinfekt in kasnejša sepsa

Uroinfekt in kasnejša sepsa

Spoštovani,

mogoče tole ni pravi naslov. Ampak kako je s smiselnostjo predpisati Amoksiklav v primeru sepse (CRP 200), ko pa pred tremi meseci ni bistveno vplival na vrednost CRP, ki je po predpisanem Amoksiklavu padla iz 80 na 60, šlo pa je za uro infekt?

Hvala za odgovor vnaprej,

Beno

Pozdravljeni

Na vase vprasanje zal ne morem odgovoriti ker imam premalo,podatkov, vsekakor pa se omenjeni antibiotikmuporablja tudi za omenjeno diagnozo.

Lp

____ Jurij Bednarik, dr. med. spec. internist Klinika Pacient Pregled takoj – Klinika Pacient http://klinikapacient.si/Storitve.aspx Pregled takoj in brezplačno – Prva zdravstvena asistenca http://www.pza.si/Pristop-k-PZA.aspx Odgovor in nasvet zdravnika TAKOJ – Doktor 24 http://doktor24.si/?page_id=8

Spoštovanp,

katere podatke potrebujet, prosim? Lahkod odam, da za katerri stfilokok gre še ni znano.

Z lepimo pozdravi,

B

Pozdravljeni

Antibiotik se sprva predpiše empirično, kar pomeni, da za doloceno stanje po navadi izberemo dolocen antibiotik. Ko pa dobimo dadatne izvide o vrsti mikroorganizma in o rezistenci na antibiotik ( antibiogram) lahko antibiotik zamenjamo oz prilagodimo terapijo.

Toliko vam lahko razložim, seveda pa ni namen tega foruma komentirati zdravljenje tocno dolocenega bolnika – najbolje je, da se o tem pogovorite z lečečim zdravnikom.

Lp

____ Jurij Bednarik, dr. med. spec. internist Klinika Pacient Pregled takoj – Klinika Pacient http://klinikapacient.si/Storitve.aspx Pregled takoj in brezplačno – Prva zdravstvena asistenca http://www.pza.si/Pristop-k-PZA.aspx Odgovor in nasvet zdravnika TAKOJ – Doktor 24 http://doktor24.si/?page_id=8

New Report

Close