Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? urgentna tabletka ni prijela

urgentna tabletka ni prijela

Nisem še slišala mame ki bi rekla da ji je za katerega otroka žal da ga je rodila. Pa naj bo prvi ali peti, rojen v bogatiji ali revščini, z možem ali z enim naključnim tipom za eno noč.

Jaz pa, žal, že mnogokrat. Strašno bolijo te besede. Slišim jih v svoji službi (od klientk). Da je vse skupaj še huje, sem sama neplodna in se že dolga leta zdravim.

… vama to nekaj sporoča? Malo bitjece pravi, HOČEM ŽIVETI? Očitno je pravi borec / borka! Morda pa s seboj na svet prinaša kaj za vaju z možem zelo pomembnega.

Zdaj je gotovo težko in nepredstavljivo. Si / sta v črnem zosu in ne vidita ven, vednar …

… predstavljaj si sebe čez 10, 15 let. Kako boš takrat gledala na to, kako bo imeti 4 otroke. A je res taka razlika. Zdaj imate že tri, torej imate veliko srce za otroke in jih imate zelo radi.

Utrujena, izčrpana si, res! Ampak to bo prešlo v letu ali dveh, potem pa se bodo stvrai uredili, umirile in bo veliko bolj umirjeno.

Premisli. To nenazadnje ni če ČRTICA na nekem testu. To je TVOJ / VAJIN otrok. To vesta, ker imata že tri. Saj veš, najprej so bili le črtica, nato pa taka čudovita štručka, kasneje ljubek navihanček in s kar ne moreš več predstavljati, da ga ne bi bilo.

Tudi tebi bom napisala, kar sem nekoč eni mamici v podobni dilemi:

Ta otrok je tukaj, ne glede na to, ali ga sprejmeš ali ne. In VEDNO bo tukaj, pri tebi, v tvojem življenju. Le da je vprašanje le to, ali ga boš lahko objela, poljubila, se mu od srca nasmejala ali pa bo le (trpek) spomin, ki zapeče …

To naj bo le dobronamerno ter v pogum in spodbudo, da bi se odločila, da mu daš življenje, ki ga je prinesel.

Bom mislila nate in na pikico!!

…Kaj pa če…lepo napisano.
Tudi jaz želim srečo…vsem.
LP

Se strinjam s kaj pa če … vse se zgodi z razlogom, v vsaki “slabi” stvari je nekaj dobrega, čeprav tega ne opazimo takoj.

Srečno.

Navijam za to, da bi se vseeno premislila in obdržala otroka. Očitno se res bori za življenje. In zakaj bi bil ravno on prikrajšan za življenje in tvojo ljubezen?
Srečno!

mogoče je pa res usoda!

Ja, v bistvu, če tako gledaš. Najprej poči kondom, in to na ravno plodne dneve, ko je že sicer ne prav velika verjetnost, da boš zanosil, in potem še uregenca ne prime.

To je ZMAGOVALEC! Pustite mu živeti!

Lp!

Joj groza, te kar razumem.
Tabletke Norlevo pa res na žalost niso 100 % učinkovite, pač pa njihova učinkovitost pada glede na to koliko ur po spolnem odnosu jih vzamemo…. mogoče bi jih bilo res pametno imeti doma v predalu – za vsak slučaj

Kakorkoli se boš odločila – upam, da boš čimprej prebolela.

Zgodilo se nama je, ko sva bila oba še študenta. Takoj sem vzela postkoitalno kontracepcijo in nihče mi ni verjel, da je bil samo en odnos nezaščiten. Danes imava 13 letno hči, ki sicer ni bila načrtovana, je bila pa po začetnem šoku zelo zaželena. Ne verjamem v 100% delovanje postkoitalne kontracepcije, saj niso mogli narediti raziskav. Delovala naj bi tabletka na treh nivojih: 1.zgostila naj bi maternično sluz, da bi semenčice težje prodrle; če so že v maternici in se pomikajo naprej lahko seveda oplodijo jajčece, če se je že izločilo. 2. preprečila naj bi ovulacijo, če je do ovulacije že prišlo se jajčece seveda pomika po jajcevodu naprej proti maternici. Tu naj bi 3. delovalo na maternično sluznico, ki naj bi se stanjšala, zato se eventuelno oplojeno jajčece ne bi moglo vgnezditi. Kot vidiš je največ možnosti, da deluje, če do ovulacije še ni prišlo, če pa se je ovulacija pravkar “zgodila” je seveda učinek minimalen, če sploh. Seveda je statistično verjetnost, da se ti to zgodi ravno ob ovulaciji majhna, pa še takrat je možnost zanositve le 25%.
Vpraksi seveda statistika odpove. Imam 3 otroke in vsakič mi je uspelo zanosit v prvo. Verjetno sreča, da oba s parnerjem nimava problemov glede plodnosti, malo pa je verjetno to tudi stvar”narave”, saj smo narejeni tako, da se zaradi hormonskega stanja takrat najbolj želimo ljubiti, vsaj pri meni je tako. Odloči se tako kot meniš, da je prav in potem svoje odločitve ne obžaluj,saj nikoli ne veš, kako bi bilo, če bi se odločila drugače. Vse dobro ti želim.

NUJNO!!

Stara sm 14 let in s fantom sva pred približno kakšnim mescem začela to počet…
Nazadnje sva včeraj in občutek imam, da je kondom počil.
Nepopisno me skrbi!
Imam pa velik problem. Mami preveč skrbi zame in vedno želi vedeti kje in s kom sem. Če bi ji rekla, da grem k ginekologu (tam še nikoli nism bla in me je dodatno strah..) jo bo zanimalo zakaj in da me bo ona naročila, a nočem da sploh ve.
Verjetno bi mi prepovedala druženje s tistim fantom saj je preveč zaščitniška do mene.
Ne morem ji reči za ginekologa a tabletko res želim vzeti, saj si nemoram niti predstavljati kaj bi bilo če bi bilo slučajno kaj v meni!
Prosim še če mi poveste stranske učinke ter kako naj jo vzamem, ter predlagate kakšnega ginekologa (v Ljubljani, v centru če je možžno!)

Prosim, čim prej odgovorite kr vem da ni velik časa tabletke možno vzet in jst sm cela panična glede tega.
Res najlepša hvala u naprej!!!

“kaj pa če” – zelo lepo si to napisala!! Res je, zdaj ko otroka še ne vidiš, kako lep bo ko ga boš prvič zagledal, pa ko se bo prvič nasmehnil, prvič rekel mama….se je malenkost lažje odločiti, čeprav še vedno zelo težko! Ampak….takega kot ima ta mati zdaj pod srcem, ga ne bo nikoli in nikjer več! Mislim da si zasluži priložnost, da se rodi na ta svet! In vem da bo deležen vse ljubezni!

Ampak…odločitev ni moja….in spoštujem druge odločitve. Vsak ve zase in se ravna po svojem mišljenju.

Upam, da bo vseeno ta mamica (in tati) dobro premislila glede odločitve!

Srečno!!!

Pri meni je bilo tako.. vzela sem urgentno tabletko 24 ur po tem ko je počil kondom. sedaj že 3 mesece nimam spolnih odnosov.. in mi menstruacija zamija 2x sem dobila normalno menstruacijo.. nikoli mi ne zamuja. sedaj pa kar 3 dni.. zelo sem v skrbeh. Razmišljam o znakih nosečosti, res da malce več hodim na malo potrebo, kar naenkrat sem spet dobila mozolje(hormoni), prej sem bila vegeterjanka a sedaj mi paše jesti vse… Grem kupit test a nosečnost z velikim strahom.. če mi pokaže pozitivno sem noseča že vsaj 3 mesece. Stara sem 20 let, brez otrok. Da bi naredila splav nimam srca. Sploh ker sem brez otrok.. ne vem res ne vem kaj naj..

New Report

Close