Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? urgentna tabletka ni prijela

urgentna tabletka ni prijela

Pred 14 dnevi sem pisala, da nama je počil kondom in sem potem vzela tabletki, ki se ju dobi brez recepta v lekarni, Norlevo.
Včeraj sem naredila test in je pozitiven.
Že od začetka sem bila skeptična glede teh tabletk, ker sem takrat imela ovulacijo. Evo in še res je 🙁
Otroka ne bova obdržala.
Po eni strani se delam pogumno, po drugi strani pa sem se objokana zbudila.
Nekatere me boste obsojale, ampak če dam to ven iz sebe mi je lažje, ker drugim ne bom povedala.
Imam tri majhne otroke in sem popolnoma izčrpana.
Odločitev je že padla, težko je pa vseeno.

Si imela pa res smolo. Hvala bogu nisem bila nikoli na tvojem mestu in upam da nikoli ne bom. Želim ti da se stvari uredijo in da se znebiš slabe vesti. Če ne gre, pač ne gre. Vse lepo!

Se te spomnim ko si pisala. Jaz sem tista ki si je želela biti na tvojem mestu, sem bila po punkciji. Danes zjutraj pa dobila menstruacijo, tako da postopek ni uspel. Pa sva obe razočarani :(((

Obsojala te pa nisem ne takrat, pa tudi danes ne. Drži se!

Verjamem, da je težko; želim ti vse dobro in srečno!

Imata pa res smolo. Tudi jaz imam 3 majhne otroke in bi v tem momentu razmišljala in naredila enako kot ti.

Verjamem, da je težko.

Drži se!!!

Srečno:)

Drugačna smola: tebi pa želim čim prej ev VELIK + :))

Hvala vsem!
Jutri bom poklicala ginekologa, potem pa naprej.
Ves čas pa hodim na wc gledat, če je morda menstruacija vseeno prišla 🙁

Drugačna smola, tudi jaz tebi želim + čim prej.

Mene pa zanima, KDAJ si vzela tabletki Norlevo? Sicerres nekje velja, da se urgentno tabletko lahko vzame celo do tri dni po odnosu. A praksa kaže drugače. Tabletki je treba vzeti TAKOJ, ko opazite, da je kondom počil. Po več kot 12 urah je že zelo vprašljivo.
Tiste, ki za kontracepcijo uporabljate kondom, BI MORALE imeti hkrati pri sebi “v rezervi” tudi te tabletke. Ne pa, da jih morate iti šele kupiti, ko se “zgodi”. Tako se izgublja dragocen čas.

To mi je sedaj jasno, da bi jo mogla imeti doma, pri roki.
Vzela sem jo 13 ur po odnosu.
Očitno prepozno.

Navodilo za postkoitalno kontracepicijo je: tabletke (odvisno katere in zato tudi koliko) do 72 ur po odnosu, ponoviti čez 12 ur. Postkoitalna kontracepcija ni 100% uspešna in v nekaj odstotkih se zgodi, da ne prepreči vgnezdenja oplojenega jajčeca.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Kdo smo mi, ki bi te obsojali oziroma bi si lastili pravico soditi ti? V imenu koga bi lahko razsojali o dejanjih, ki izvirajo iz tvojih (vajinih) najbolj intimnih odločitev? Množica anonimnežev, ki na tvoj problem gleda vsak s svojega vidika, zavedno ali nezavedno upoštevajoč svoje vrednote, poglede,izkušnje, travme, strahove in še marsikaj. Odgovorno si (sta) sprejela svojo odločitev. Sama globoko v sebi veš, da je v tem trenutku zate (za vaju) najbolj prava. To šteje. Bolečino, ki spremlja tvojo odločitev, izživi zdaj, ko je prisotna. Sama.V samoti. Nato jo zavestno (kolikor se da) odslovi.Življenje bo teklo dalje. Srečno!

Napiši kaj čutiš.
Pomagalo ti bo kasneje. Nekako vedno z časom se izkrivi resnica.

Upama, da se moja zgodba ne izenači s tvojo. Testa še nisem naredila, vendar mi M že zamuja 1 dan, kar seveda ni še nič. Tudi sama imam 3 majhne otroke :-))). Odločitev bo težka, zato upam na M.

Drži se !!!!

Verjamem,da si v zelo težki situaciji…pa vendar. Imaš 3 otroke. Ni velike razlike tudi če bi bil še četrti. V takih primerih je ponavadi ravno nenačrtovan otroček najbolj priden in ljubljenček vseh. Pogosto se tudi zgodi, da tudi mamica ravno tega otročka, ki je bil “na meji” najbolj vzljubi. Poznam primer, kjer je bila čisto enaka situacija. Ne vprašaj koliko pozitivne energije jim je prinesel ravno ta otrok.

Vem, lahko je biti pameten, niti ne poznam situacije…lahko je prisotna bolezen…
Sama sem rodila mrtvorojenega otroka (14 dni pred rokom). Imam 2 živa in neskončno željo vsaj še po enem. Vendar mi ni dano zaradi zdravstvenih težav.
Želim ti srečo, pa kakorkoli se odločiš.

Lep pozdrav

Kaj pa, če je trenutno raven hormonov še tako visoka, da ti pokaže pozitivno? Praviloma ne bi smela biti noseča!
Želim, da še danes dobiš menstruacijo!

No jaz sem imela pred 4 leti enako izkušnjo in imam zdaj doma enega kričača… Sama ne vem če bi se lahko odločila za splav (takrat se nisem, je pa res da je moj prvi- inn sem se tako zavestno odločila da bom sama z njim).
Želim ti vse dobro.

Spoštujem tvojo odločitev, ker približno vem, kaj doživljaš.
Pogumno, ne grej nazaj, ampak naprej.
V tem trenutku si pomembna ti.

punce, forumašice… danes ste zgleda prisotne same take, ki imate Srce. kljub veliki dilemi, nič običajnega pljuvanja, nič očitkov in težkih besed…
kapo dol. kako lepo bi bilo na tem forumu, ko bi se za vsako stisko našle razumevajoče duše.

smola pa taka – zate pa stiskam pesti. drži se, kakorkoli se že obrne. človek vedno odgovarja zgolj enemu – samemu sebi. zato – pogumno.

Tudi tiste, ki imamo srce do nerojenih otrok smo tu, zmerjanje in pljuvanje pa ni v mojem meniju. In čeprav sem nasprotnica splavov, zelo sočustvujem z ” smola pa taka”.

Jaz sem četrti otrok, nič mi ne manjka:) Mami me je imela pri 42. Imam čudovite 3 starejše brate.
Kar korajžno smola.

Naš tretji je bil nenačrtovan pri dveh majhnih otrokih in pri vsem delu zaradi zidave hiše. Sedaj so stari 1,3,5 in vesela sem, da je prišlo do tega. Sedaj že z možem razmišljava, da bi imeli še četrtega.

New Report

Close