urgentna tabletka ni prijela
Pred 14 dnevi sem pisala, da nama je počil kondom in sem potem vzela tabletki, ki se ju dobi brez recepta v lekarni, Norlevo.
Včeraj sem naredila test in je pozitiven.
Že od začetka sem bila skeptična glede teh tabletk, ker sem takrat imela ovulacijo. Evo in še res je 🙁
Otroka ne bova obdržala.
Po eni strani se delam pogumno, po drugi strani pa sem se objokana zbudila.
Nekatere me boste obsojale, ampak če dam to ven iz sebe mi je lažje, ker drugim ne bom povedala.
Imam tri majhne otroke in sem popolnoma izčrpana.
Odločitev je že padla, težko je pa vseeno.
Mene pa zanima, KDAJ si vzela tabletki Norlevo? Sicerres nekje velja, da se urgentno tabletko lahko vzame celo do tri dni po odnosu. A praksa kaže drugače. Tabletki je treba vzeti TAKOJ, ko opazite, da je kondom počil. Po več kot 12 urah je že zelo vprašljivo.
Tiste, ki za kontracepcijo uporabljate kondom, BI MORALE imeti hkrati pri sebi “v rezervi” tudi te tabletke. Ne pa, da jih morate iti šele kupiti, ko se “zgodi”. Tako se izgublja dragocen čas.
Navodilo za postkoitalno kontracepicijo je: tabletke (odvisno katere in zato tudi koliko) do 72 ur po odnosu, ponoviti čez 12 ur. Postkoitalna kontracepcija ni 100% uspešna in v nekaj odstotkih se zgodi, da ne prepreči vgnezdenja oplojenega jajčeca.
Kdo smo mi, ki bi te obsojali oziroma bi si lastili pravico soditi ti? V imenu koga bi lahko razsojali o dejanjih, ki izvirajo iz tvojih (vajinih) najbolj intimnih odločitev? Množica anonimnežev, ki na tvoj problem gleda vsak s svojega vidika, zavedno ali nezavedno upoštevajoč svoje vrednote, poglede,izkušnje, travme, strahove in še marsikaj. Odgovorno si (sta) sprejela svojo odločitev. Sama globoko v sebi veš, da je v tem trenutku zate (za vaju) najbolj prava. To šteje. Bolečino, ki spremlja tvojo odločitev, izživi zdaj, ko je prisotna. Sama.V samoti. Nato jo zavestno (kolikor se da) odslovi.Življenje bo teklo dalje. Srečno!
Verjamem,da si v zelo težki situaciji…pa vendar. Imaš 3 otroke. Ni velike razlike tudi če bi bil še četrti. V takih primerih je ponavadi ravno nenačrtovan otroček najbolj priden in ljubljenček vseh. Pogosto se tudi zgodi, da tudi mamica ravno tega otročka, ki je bil “na meji” najbolj vzljubi. Poznam primer, kjer je bila čisto enaka situacija. Ne vprašaj koliko pozitivne energije jim je prinesel ravno ta otrok.
Vem, lahko je biti pameten, niti ne poznam situacije…lahko je prisotna bolezen…
Sama sem rodila mrtvorojenega otroka (14 dni pred rokom). Imam 2 živa in neskončno željo vsaj še po enem. Vendar mi ni dano zaradi zdravstvenih težav.
Želim ti srečo, pa kakorkoli se odločiš.
Lep pozdrav
punce, forumašice… danes ste zgleda prisotne same take, ki imate Srce. kljub veliki dilemi, nič običajnega pljuvanja, nič očitkov in težkih besed…
kapo dol. kako lepo bi bilo na tem forumu, ko bi se za vsako stisko našle razumevajoče duše.
smola pa taka – zate pa stiskam pesti. drži se, kakorkoli se že obrne. človek vedno odgovarja zgolj enemu – samemu sebi. zato – pogumno.