Najdi forum

uničena sklenina?

Lep pozdrav!
Imam samo eno vprašanje in sicer, zgornji dve enici, me če si zelo močno očistim zobe (najprej zobna krtačka, potem ustna prha, potem spet krtačka, in na koncu še ustna vodica) ali pa če jem kaj sladkega, začneta nekako ne skeleti in ne boleti, pač čutim jih. Ko sem jim pogledala od blizu sta enake barve, vendar samo na vsakem desnem in levem robu sta malce belkasti, drugače pa rahlo rumeni. Kaj naj bi to bilo? Ali je to uničena sklenina, ali kaj drugega? Nočem pa delati panike zaradi tega, in takoj hiteti k ortodontu. Vendar me skrbi da nebi prišlo do česa nezaželjenega.

lp

Spoštovana!
Iz napisanega nisem uspel razbrati, ali imate na zobeh nameščen ortodontski aparat ali ne. Vsekakor pa je spremembe, ki jih opisujete, smiselno pokazati strokovnjaku. če imate aparat, se obrnite na svojega ortodonta, sicer pa na svojega zobozdravnika. Lahko, da gre pri vas za takoimenovano kislinsko erozijo zob. Na zelo enostaven način bi to lahko opisali kot počasno topljenje sklenine zaradi kemičnih (kislinskih) in mehaničnih dejavnikov. Če to pravočasno odkrijemo, lahko z ustreznimi ukrepi zadevo zelo omilimo ali celo preprečimo. Zato le čimprej na pregled, da bo vaš zobozdravnik ocenil, za kaj resnično gre in vam ustrezno pomagal. Srečno!

****************************************** Leon Herman, dr. dent. med. spec. za čeljustno in zobno ortopedijo http://www.ortodont.info/
Chat

New Report

Close