Najdi forum

umrlo 8 hrvaških gasilcev

Danes, ko je na Hrvaškem dan žalosti zaradi smrti gasilcev, ki so gasili požar na Kornatih, je v bolnišnici umrl še osmi gasilec. Njegova mama je v ognju izgubila moža in dva sinova. 🙁

Nimam besed za grozo, ki se je zgodila na Hrvaškem. Hudo mi je za vse sorodnike, ki so izgubili svoje ljubljene. Tudi moj najdražji je bil poklicni gasilec in sama dobro poznam strah, ki te spremlja vsakokrat, ko zapiska peiger in ko veš, da se je zgodilo nekaj tragičnega. Potem čakaš doma in trepetaš, kdaj se ti bo oglasil, oz., če se bo oglasil, saj nikoli ne veš v kaj se ti ubogi fantje podajajo. Sama se nisem nikoli navadila na klice sredi noči in vedno sem nato v strahu čakala, da se je vrnil domov. Samo ko sem potem videla izraz na njegovem obrazu, ki je kljub utrujenosti žarel v ponosu, da je spet naredil nekaj dobrega in plemenitega, sem vedela, da je srečen in da je to njegov način življenja s katerim se bom pač morala sprijazniti. Poskušala sem ga razumet, predvsem pa nuditi ramo, ki jo je potreboval, ko se je ves pretresen vrnil iz kakšne tragične prometne nesreče, ali velikega požara.

Bila sem ponosna na njega in na njegovo nesebično srce, ki je bilo vedno pripravljeno pomagat drugim, ne glede na to, v kakšno nevarnost je s tem spravil samega sebe.

Čeprav vem, da svojci tega ne bojo brali jim na tem mestu izrekam iskreno sožalje, obenem pa obsojam človeški faktor, ki je bil očitno kriv za to tragično nesrečo.

Vsem skupaj, smrt gasilcev. Sem sploh razmišljala ali naj se oglasim, pa so me prsti zasrbeli.

Čez čas bodo mame, vdove pozabljene. Praktično vsi se bodo obrnili proč od njihovih težav in stisk, ko pa je bilo treba reševati so jih pa vsi v nebesa kovali in trepljali po ramenih. Pa še kakšno državno kolajno so jim že dali ali jo bodo dobili posmrtno,..

Tako ko M praviš, se po mojem že govori; So že potrebovali ta adrenalin. Saj so jih poznali in so morali kaj takega pričakovati,…. Pa kaj so tam iskali, saj so vedeli da se lahko veter obrne bodo padali komentarji,..

Že tako ali tako je “spopad” z žalovanjem po smrti ljubljenega ali otroka boj na nož. Ko pa nekdo odide s tega sveta zato, ker je hotel pomagati je vse za žalujoče še bolj komplicirano, posebno nekaj mesecev, let po smrti.

Ana

V bolnišnici so umrli še trije gasilci. Za dva hudi opečena se zdravniki še borijo. 🙁

New Report

Close