UMIKANJE DLESNI

pozdravljeni!
stara sem 27 let in imam problem z umikanjem dlesni.moja zobozdravnica pravi da je to zaradi napačnega umivanja zob.sedaj pa sem spremenila tehniko umivanja,vendar stanje ni nič boljše.pri svoji zobozdravnici sem naročena šele naslednji mesec,vendar bi rada še kakšno drugo mnenje.zanima me pa če lahko pride do izpada zob,ter kako takšne stvari pozdravite oz ali je potrebna kakšna operacija in zakaj sploh pride do umikanja dlesni?

hvala za odgovor

mateja

SPoštovana mateja,

stanje se ne bo več slabšalo, ne verjamem pa, da bo dlesen še kdaj povsem zapolnila nastali defekt.
Do izpada zob je še zelo daleč, pomembno je, da s kroničnim dražljajem ne nadaljujete.
Do umikanja dlesni je prišlo, ker ste jo stalno dražili z zobno ščetko. Dlesen se takim dražljajem pač prične umikati.

Pozdravljeni,

enak problem se je pojavil pri meni že pri 20 letih. Kljub temu, da se že 15 let umivam z mehko zobno ščetko in pazim na zobe, se dlesen še vedno umika. Sicer nimam posebnih težav z zobmi in dlesen mi ne krvavi, zlasti, ker se izogibam sladkarijam, predvsem čokoladi, uporabljam nitko, občasno žvrkljam olivno ali sončnično olje.
Prijatelj mi je omenil, da obstaja operativen poseg, pri katerem prenesejo tkivo iz ustne votline na gole zobne vratove. Sprašujem, ali takšen poseg zares obstaja? Ali morda lahko kaj poveste o tem?

Hvala za odgovor in lep pozdrav.

SPoštovani blue,

premikanje režnjev res obstaja in ga izvajajo specialisti parodontologi, vendar pa ne premaknjejo čisto prostega režnja (iz kjerkoli), ampak iz tega mesta, tako da se na enem mestu presadek še vedno drži. Kaj več pa vam bo moral povedati specialist, ker to ni moje področje.

New Report

Close